MarkoMjlnirParkkola

Suomi vaarallinen maa turvapaikanhakijoille

Suomi on vaarallinen maa turvapaikanhakijoille. Kyse ei ole kuitenkaan äärioikeiston uhasta, vaikka sitäkään ei pidä vähätellä. Kyse on turvapaikanhakijoiden koulutuksellisesta taantumasta. Vain kahdessa vuodessa turvapaikanhakija hukkaa korkeakoulutuksensa!

Elokuussa 2015 turvapaikanhakijoiden joukossa oli erityisen paljon korkeasti koulutettuja. Suomi näytti saavan osaavaa työvoimaa paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa.

Mutta kahden maassaolovuoden jälkeen tilanne on huonontunut dramaattisesti. Turvapaikanhakijat ovat menettäneet jopa luku- ja kirjoitustaitonsa. Tilanne on jo niin huono, että turvapaikanhakijoita harkitaan otettavaksi töihin alle minimipalkan. En tiedä taipuuko Sipilän hallituksen Arvo Pohja kuitenkaan tähän selvästi perustuslakia loukkaavaan ehdotukseen.

Tämä on selvä todiste siitä, että Suomi on turvapaikanhakijalle äärimmäisen huono maa. Monet ovatkin jo jättäneet Suomen ja siirtyneet Ruotsiin. Inhimillistä hätää pakenevia uhkaa kuitenkin käännytys Ruotsista takaisin Suomeen.

Ihmisarvon nimissä vähintä mitä voisimme tehdä olisi estää Ruotsin aikeet lähettää turvapaikanhakijat takaisin Suomeen. Tässä maassa ei voi enää elää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aihe on hyvin haasteellinen ymmärtää monelle puheenvuoron jäsenellekin saati suurille massoille joten enemmittä puheitta esitän vaatimuksen,että

-Elämänkoulu vastaa länsimaisia opintoja, voidaan toki neuvotella, mitä länsimaista koulutusastetta elämänkoulu kulloinkin vastaa

Sitten se vaikea teoriaosuus. Isossa maailmassa ei ole kelagoldia, sosiaaliturvaa. Ihmiset saavat valita a)joko kuolevat nälkään b)hankkivat elantonsa jollain keinolla, useimmiten työnteolla. Siksi Bagdadin Leipuri voi hyvinkin olla leipuri ilman, että osaa edes lukea ja kirjoittaa, koska ylipäätään kyky lukea ja kirjoittaa ovat ihan yliarvostettuja kykyjä ja ei niitä perusduunari tarvitse missään, on suorastaan rasistista vaatia moisia kykyjä Bagdadin Leipurilta.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Koskeekohan perustuslaki muita, kun Suomen kansalaisia.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Ilmeisesti koko maailmaa? Milloin alkavat intiasta laittamaan toimeentulohakemuksia?

Marko Parkkola

Tuosta onkin kahdenlaista näkemystä. Itse olen sitä mieltä, että perustuslaki on relativistinen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ehkä kansainvälinen oikeus voi asettaa Suomen valtion vastuuseen turvapaikanhakijoiden elämän pilaamisesta.
Tiedän, että joku muslimeina esiintyvistä ja maahantulleista ihmisistä onkin jo vaatinut oikeudessa suullisesti elämänsä pilaamisesta Suomessa korvauksia. Asiat eivät ole kuitenkaan edenneet sharia-sääntöjen mukaan, vaan korvauksenvaatija on tuomittu muista rikoksista eikä korvausvaatimuksiin ole suostuttu, vielä.

Toimituksen poiminnat