MarkoMjlnirParkkola

Rasismi leimahti Keskisuomalaisessa

Keskisuomalainen, tai Keskisyöpäläinen kuten me keski-suomalaiset lehteä joskus kutsumme, on lähtenyt pimeyden poluille. Nyt lehdessä levitetään jo rasismia ja kiihotusta kansanryhmää vastaan.

Irakilaiset rynnistivät ulkomaalaisvankien kärkisijoille, julistaa keskari. Väitteessä on monia ongelmia.

Ensinnäkin tapaus Terhi Kiemunki vs kiihottunut syyttäjä saimme kuulla, että on tärkeää eritellä ne henkilöt, joista puhutaan. Kiemunki sai tuomion kiihotuksesta mainitessaan muslimiterroristit. Kiemungin olisi pitänyt eritellä puhuvansa niistä muslimiterroristeista, jotka ovat muslimeja ja tekevät terroritekoja. Keskisuomalaisen väitteessä ei eritellä irakilaisia vankeja, vaan kaikki irakilaiset niputetaan samaan vankien joukkoon.

Sama näkyy seuraavassa lauseessa.

Ulkomaalaisten määrä Suomen vankiloissa on kasvanut rajusti kymmenessä vuodessa.

Lauseessa ei eritellä, että kyse on nimenomaan ulkomaalaisista vangeista. Nyt siinä puhutaan kaikista ulkomaalaisista yhtenä joukkona.

Erityisesti ongelmaa on tässä lauseessa.

Ulkomaalaisten runsas määrä on vaikuttanut myös siihen, että keskimääräinen vankiluku kääntyi Suomessa viime vuonna pitkästä aikaa nousuun.

Tässä lauseessa annetaan ymmärtää, että ulkomaalaisten määrä per se/an sich aiheuttaa vankiluvun nousua. Lauseessa pitäisi eritellä, että juuri ne ulkomaalaiset, jotka on tuomittu vankilaan, käänsi vankiluvun nousuun Suomessa.

Lisäksi olisi asiallista huomauttaa, että jotkut ulkomaalaiset on tuomittu kenties väärin perustein.

Seuraavassa mennäänkin jo sellaiseen vihapuheeseen, että EU:n tulisi jo puuttua asiaan.

Ulkomaalaisten vankien määrän kasvuun on vaikuttanut pitkässä juoksussa muun muassa lisääntynyt kanssakäyminen sekä vapaa liikkuvuus.

Ikään kuin vapaan liikkuvuuden myötä maahan tulisi ulkomaalaisia (miksi pitää edes jaotella me suomalaiset ja ne ulkomaalaiset?) ja tämä aiheuttaa vankiluvun kasvua. Asiahan ei ole näin. Ainoastaan rikoksia tehneet voidaan tuomita vankilaan.

Suurin osa Suomen vankiloissa istuvista ulkomaalaisista on virolaisia.

Irakilaisten lisäksi nyt hyökätään virolaistenkin kimppuun. Kyse ei ole siis pelkästään ihonväristä tai kulttuurista. Kaikki ulkomaalaiset koetaan vihollisinia. Myöhemmin mainitaan vielä venäläiset, liettualaiset ja romanialaiset. Ksenofobia.

Ulkomaalaiset tehtailevat tilastojen perusteella huomattavan paljon huumausainerikoksia.

Tässä annetaan ymmärtää, että jokainen ulkomaalainen tehtailee huumausainerikoksia. Jälleen olisi pitänyt eritellä nimenomaan ne ulkomaalaiset, jotka tekevät rikoksia. Heidän joukostaan löytyy paljon huumausainerikollisuutta. Toisaalta miksi edes mainita ulkomaalaisuus.

Tämänlaiseen rasismiin olisi puututtava. Presidentti Niinistön tulisi vaatia Keskisuomalaisen päätoimittajalta vähintään tehokasta katumista, ellei jopa päätoimittajan vaihtoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Auts, saivartelun satiainen iski saivareeseeni!

Marko Parkkola

Vakava asia. Tällaisista lipsahteluista, mitä keskarista jouduin lukemaan, on langetettu tuomioitakin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

No nyt!! Tutkintapyyntö poliisille. Eikö tällainen ole kiihotusta kansanryhmää vastaan kuten kirjoittajakin näyttäisi ajattelevan? Tiedä vaikka häkki heilahtaisi...!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulla on sellainen käsitys, että syyte voidaan nostaa, vaikkei kukaan olisi kiihottunutkaan. Koska kansanryhmää vastaan kiihottaminen on sotarikos, niin ehkä myös kelvottomasta yrityksestä voidaan rangaista?

Marko Parkkola

Fobba selvitti tätä puolta vihapuhepumaskassaan. Teoriassa kenenkään ei tarvitse kiihottua. Käytännössä tarvitaan kuitenkin kiihottunut syyttäjä. Riittää, että jaetussa tiedossa on jotain, josta joku voisi hyvällä mielikuvituksella kiihottua.

Kiemungin oikeudenkäynnissä myös tuli selvästi ilmi, että edes kieliopilla ei ole mitään merkitystä. Voidaan ottaa lause tuolta ja lause tuolta, yhdistää ne kekseliäällä aasinsillalla, ja tuomio on leimaa vaille valmis.

Mutta eiköhän käytännössä näissä mennä mielipiderikoksiin. Tuomari katsoo ajatuksenlukulaitteella syytetyn mieleen löytyykö sieltä paatunutta fasismia vai tehokasta katumista. Tämän perusteella lätkitään tuomiota.

Tehokasta katumusta ei voi muuten löytyä perussuomalaisesta mielestä.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Ensinnäkin tapaus Terhi Kiemunki vs kiihottunut syyttäjä "

Koska Syyttäjä oli kiihottunut jostain Kiemungin kirjoituksesta, voidaan syyttäjää pitää melkoisen pervona. Täytyy olla pollassa vikaa jos sellaisesta kiihottuu, hänen olisi parasta pysyä vain pornofilmien parissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Lyhyellä aikavälillä ulkomaalaisten osuutta on nostanut lisäksi turvapaikanhakijoiden saapuminen isommalla joukolla Suomeen."

Keskisuomalainen -lehti on yhdessä päivässä mennyt tuhoamaan hallituksen pitkäjänteisen ja arvokkaan työn rasismin ja vihapuheen vastaisessa taistelussa.

Toimituksen poiminnat