MarkoMjlnirParkkola

Yhdysvalloissa Antifa on julistettu terroristijärjestöksi. Milloin Suomessa?

  • Li Andersson Antifa-tarroineen
    Li Andersson Antifa-tarroineen

Yhdysvalloissa "fasmismin" vastustajilla ei mene hyvin. Antifan jäsen sai kulmilleen BLM-jäsenistöltä ja nyt liittovaltiokin on kääntynyt heitä vastaan.

  • Liittovaltion viranomaiset käynnistivät globaalin tutkimuksen Antifaan viime vuonna tutkiakseen onko Antifa alkanut suorittamaan terrori-iskuja
  • Department of Homeland Security (DHS) on julistanut virallisesti Antifan toimet kotimaiseksi terrorismiksi
  • Vanhemman virkamiehen mukaan 'koko liuta heitä on terroristien tarkkailulistalla'
  • Viranomaiset syyttävät äärivasemmistolaista ryhmää väkivaltaisuuksien lietsomisesta ja kertovat oikeistolaisten ja Trumpin kannattajien vain vastanneet väkivaltaan

Näin kirjoittaa Dailymail.

Aiemmin Antifa on julistettu terroristiorganisaatioksi ainakin New Jerseyn osavaltiossa. Myös FBI tutkii Antifaa terroristijärjestönä. Antifan suosio yleensä radikaalia äärivasemmistoa tukevassa mediassakin on alkanut rapistumaan. Useat uutistoimistot ovat alkaneet ottamaan etäisyyttä Antifaan, joskin monet "luottavat ja vastuulliset" mediat vielä epäröivät.

Suomessa Antifaa edustaa mm. Wikipedian mukaan Varisverkosto.

Nykyään militantit antifasistit ovat järjestäytyneet nimellä Varisverkosto.

Suomalasista poliitikoista Antifaa tuntuvat kannattavan ainakin Li Andersson (kuva) sekä Dan Koivulaakso, joka kirjoitti vuonna 2008 "taktisesta väkivallasta" natseina pitämiään vastaan.

Mikäli Suomessa päädyttäisiin samaan kuin Yhdysvalloissa, tulisiko poliisin hakea oikeusteitse myös Vasemmistoliiton lakkauttamista yhtä lailla, kun ovat lakkauttamassa Suomen Vastarintaliikettä?

Vastaan itse kysymykseeni. Tottakai tulisi. Väkivaltaisia järjestöjä ei suvaita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Marko Parkkola

Viimeksi kun yhdistin tiettyjä henkilöitä Vasemmistoliittoon, Varisverkostoon ja Antifaan, sain määräämättömän mittaisin kirjoituskiellon alustalle ja blogaukseni katosi. Siksipä kopioin tämän myös omaan blogiini.

https://omegawhite.com/2017/09/03/yhdysvalloissa-a...

Marko Parkkola

Näitä väkivaltaisia antifantteja suvaitaan myös mm. Rasmuksessa ja RHC:ssa. Silloin tällöin näissä vilahtaakin keskusteluja siitä, miksei "natseja" vastaan saisi käyttää väkivaltaa. Ylläpito on kuitenkin sen verran ajan tasalla, että siivoaa näitä järjettömyyksiä pois.

Tommi O. Pälve

Juuri luin Varisverkon yrittäneen, jonkun konsertin vessat sabotoida. Sen onnistuivatkin tekemään, mutta ennen keikkaa vessat vaihdettiin ja varisverkkolaiset pidätettiin.
Turvakameroista kerrankin hyötyä.

Kirjoitin vähän aikaa sitten vastamielenosoittamisen kieltämisestä lailla. Siinähän se vastamielenosoittaminen loppuisi melkeinpä kokonaan, jos nuo fasistiset terroristit laitettaisiin linnaan.

En kuitenkaan kannata mitään ajatusrikospoliisin syntymistä. Hyvä alku olisi jos väkivaltaan alettaisiin suhtautumaan samalla tavalla välittämättä kuka on tekijä.

Juuri luin uutisen, että Odinien johonkin toimistoon ollut jokin hyökkäys. Siihen pitäisi suhtautua samalla tavalla kuin että vaikka SETAn tiloihin olisi hyökätty.

Marko Parkkola

Tornion Odinien ikkunoita oli ammuttu. Asialla vissiin ruotsalaiset, kun oli ollut auto Ruotsin kilvissä. Pikkulinnut kertoivat.

Vastamielenosoitus on typerää. Pitäkööt oman mielenosoituksensa. Tuollainen siivellä mukaan yrittäminen on lähinnä epätoivoista. Poliisi voisi toimia kuten Tampereella, jossa vastamielenosoitus siirrettiin Tammerkosken toiselle puolen.

Turussahan toimittiin niin, että vastamielenosoittajat olivat aivan vieressä ja poliisi päästi yhden suvaitsevaisen riehujan hakkaamaan naista naamaan. Tein asiasta kantelun oikeuskanslerille, joka siirti asian Varsinais-Suomen poliisille (heh), joka ei nähnyt asiassa mitään ongelmaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"jos nuo fasistiset terroristit laitettaisiin linnaan."

******************************************************

Aivan. Kummallakin puolella kaikkein hulluimmat pitäisi laittaa linnaan tai hoitoon.

Ns. "antifasisteista" suuri osa on käytökseltään yksi yhteen fasistejen kanssa. Eikä edes tarvitse mitään putinlandian Johan Bäckmania esimerkiksi tähän, joka myös on "antifasisti"... vaan ihan mm. varisverkoston sun muiden tarkasteleminen riittää.

Tuota on vähän vaikeaa selittää, mutta äärimuodot muistuttavat toisiaan.
Vähän kuin 80-luvun 8-bittisissä (esim. Nintendo/Sega) peleissä oli tv-ruutu ja kun menit liikaa hahmollasi vasemmalle tulit oikealta ulos... tai kun menit liikaa oikealle tulit vasemmalta ulos. Jos et käsitä, olisi pitänyt elää sinä aikana ;). Ihan äärilaitaan ei kannata mennä ellet halua muuttua samaksi kuin toisella äärilaidalla oleva.

Äärimuodot ovat loppupeleissä hyvin lähellä toisiaan, vaikkeivat sitä koskaan myöntäisikään.

Marko Parkkola

Luin pitkän selostuksen siitä kuinka fasistit ja kommunistit (joita antifasistit ovat mm. luokkasotahuutojensa perusteella) ovat lähestulkoon samaa ideologiaa. Molemmat ovat hyvin autoritäärisiä järjestelmiä. Tämän vuoksi en pidä heitä vastaikkaisina ideologioina, vaan he ovat viivan vasemmassa laidassa molemmat.

Fasistien ja antifasistien vastakohta olisi taas liberaalit, joskin tämäkin menee vähän hankalaksi. Liberalismin äärimuotohan olisi anarkia ja taas puhdasta anarkiahaan ei saada ylläpidettyä ilman sääntöjä, jotka kieltävät anarkismin vastustamisen (joka johtaisi anarkismin tuhoutumiseen).

Joka tapauksessa vasemmisto-oikeisto-akselilla oikeisto arvostaa yksilönvapauksia, kun vasemmisto on enemmän autoritäärinen. Miksi vasemmisto on autoritäärinen? Jos kommunismia pitää vasemmiston äärimuotona, kommunismin on pakko olla autoritäärinen toimiakseen. Olettaen siis että kaikki saavat saman verran yhteiskunnalta. Mikäli yhteiskunta ei ohjaisi yksilöiden toimintaa, varallisuus alkaisi taas kerääntymään tietyille henkilöille, koska kaikkien ihmisten älyllinen kehitys ei vain ole samaa.

Henk.koht. en pidä fasistien, antifasistien, anarkistien tai kenenkään autoritarismista. Tietty määrä rajoituksia pitää olla toki, mutta muuten pidän yksilönvapauksista.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kemin ampumisen seurauksena poliisi otti kiinni neljä henkilöä.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005351733.html

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Heti otsikon lukemisen jälkeen tuumailin jotta mikä nottei, jos ensin kielletään valtion toimesta Suomen Vastarintaliike (SVL) eli ideologisten natsien järjestö.

Positiivisesti yllättynyt että bloggari itse ehdotti samaa! :)

Niin, no vakavemmin asiaa pohdittuani olen oikeastaan sitä mieltä että kumpaakaan järjestöä ei tulisi kieltää. Vaikka näen että niillä on samanlaiset edellytykset tulla kielletyiksi.

ANTIFAn huvittavuudesta järjestönä voisin oikeastaan kirjoittaa erillisen bloggauksen. "Fasismia vastaan", mutta fasismin keinoin. Katuterrori on järjestön keskeinen vaikutuskeino.

Näin persujen jäsenenäkin haluaisin nostaa framelle juuri sen asian, että SVL:llä ei ole mitään (siis yhtään mitään, ei edes yhtään jäsentä joka olisi jäsenenä molemmissa) yhteyttä Perussuomalaisiin. Siitä huolimatta median parissa vihjaillaan näiden kytköksistä ja jostain syystä kovistellaan juuri Perussuomalaisten kansanedustajia jos SVL pelleilee taaskin jotenkin. Vasemmistoliitolla sen sijaan on paljonkin yhteyksiä Varisverkostoon ja sitä kautta ANTIFAan. Siitä huolimatta media ei kovistele, ei niin ollenkaan kun ANTIFA hulinoi esim. Saksassa. Li Anderssonkin saa fanittaa ihan vapaasti, kukaan toimittaja ei kysele mitään.

Marko Parkkola

Media, ja tällä usarissa vakiotrollit, tosiaan kytkyttävät persuja Laura Huhtasaaren kautta Suomi Ensin -liikkeeseen ja sitä kautta SVL:än. Se on sitä guilt by association -meininkiä, jota media on harrastanut jo pitkään (esim. Olli Immonen sattui samaan kuvaan jonkun SVL:n jäsenen kanssa).

https://en.wikipedia.org/wiki/Association_fallacy

Vasemmiston kytkyistä väkivaltaisiin järjestöihin ei puhuta missään. Esimerkiksi Kiakkovierasjuhlat järjestettiin Tampereen vasemmistoliiton toimistolla. Tapahtumaa järjestämässä oli vielä kommunistisen puolueen jäsen, jonka tapasin eräässä vaalipaneelissa.

Anarkisteista taas kovasti väitetään, etteivät he kuulu vasemmistoon. Kovasti kuitenkin huutelivat luokkasotaa kesällä Tampereella marssiessaan pitkin katuja. Laittaisin linkin asiasta Aamulehteen, mutta valitettavasti uutinen on paywallin takana.

Kytköt vasemmiston ja väkivaltaisten järjestöjen välillä on selvät. Vain ideologisesti sokeutuneet voivat väittää toisin.

Itse pidän myös SVL:ää vasemmistolaisena liikkeenä.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Hyvin tuo "uskottavuutta" käyttää infowarsin kaltaista äärioikeistolaisten salaliittoteoreetikkojen propagandasivustoa lähteenään.

Antifaa puolestaan ei voi luokitella loogisesti terroristijärjestöksi, sillä se ei ole tehnyt yhtäkään terroristi-iskuksi luokiteltavaa tekoa missään. Yhdysvalloissa esimerkiksi lähinnä oikeistolaiset ovat syyllistyneet viime vuosina terroritekoihin islamistien lisäksi. Uutena esimerkkinä mm. Charlottesvillessä oikeistoterroristin iskussa kuoli yksi ja loukkaantui 19.

Antifassa sinänsä on paljonkin ongelmia enkä pidä sitä vasemmistolle positiivisena ilmiönä. En pidä antifaa uskottavana antifasistisena järjestönä. Suomessa Arndt Pekurisen kaltaiset henkilöt, jotka ovat olleet jatkuvasti oikeiston mustamaalauksen kohteena, edustavat sitä aitoa antifasismia.

"Itse pidän myös SVL:ää vasemmistolaisena liikkeenä."

Ei se tee siitä vasemmistolaista. SVL ei kannata vasemmistopolitiikkaa eikä vasemmiston arvoja vaan toimii sen sijaan koko ajan niitä vastaan. Oikeistollehan tietty tuo maalitolppien siirtely mustamaalaustarkoituksessa on tuttua - on tapahtunut ennenkin Suomen historiassa. SVL kuuluu oikeistonationalistisena järjestönä edelleenkin oikeistoon. Aletaanko seuraavaksi kutsumaan Vihtori Kosolaakin vasemmistolaiseksi?

Toki nuo SVL:n edustajat kutsuvat itseään "kansallissosialisteiksi", mutta voivathan he tietty kutsua itseään vaikka yksisarvisiksi jos niin haluavat. Marxin ja Engelsin esittelemillä sosialismin perusperiaatteilla ei ole mitään tekemistä "kansallissosialismin" eli rotuopeilla terästetyn fasismin kanssa.

Yksikään SVL:n tavoitteista - mistä voi niiden sivustoltakin lukea - ei sovi yhteen vasemmiston tavoitteiden kanssa. Tyypillisten militaristisen oikeistolaisten tapaan mm. SVL vastustaa pasifismia.
https://yle.fi/uutiset/3-9176988
Puolueista kokoomus ja persut näyttäisivät olevan kaikista lähimpänä noita tavoitteita.

Marko Parkkola

"Antifaa puolestaan ei voi luokitella loogisesti terroristijärjestöksi, sillä se ei ole tehnyt yhtäkään terroristi-iskuksi luokiteltavaa tekoa missään."

New Jersey, FBI ja DHS kuitenkin luokittelivat.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ei antifaa luokitella Suomessa terroristijärjestöki vaikka se tekisi mitä. Li Anderson, Touko Aalto, Anna-Maja Henriksson ja Antti Rinne muodostavat 2019 jälkeen hallituksen, josta lähtien antifa luokitellaan samaan kategoriaan kuin esim. SPR ja MLL. Antifan harjoittama väkivalta kun on "hyvää väkivaltaa", joka kohdistuu pahaa väkivaltaa harjoittaviin äärioikeistolaisiin. Petteri Orpo hyväksyy tilanteen.

Marko Parkkola

Voisi äärivasemmiston terrorismin kannattajat ja suojelijat mennä vaikka itseensä. Nyrkillä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005353103.html

Toimituksen poiminnat