MarkoMjlnirParkkola

Suomi ei noudata perustuslain tasa-arvoisuutta

  • STM ei vastaa
    STM ei vastaa

On tunnettua, että maahantulijoiden kohdalla vaaditaan perustuslaillista tasa-arvoisuutta ja sitä kautta kaikkia mahdollisia ja mahdottomia sosiaali- ja terveyspalveluja maahantulijoille, olivatpa he sitten legitiimejä turvapaikanhakijoita tai terroristisista toimista palaavia taistelijoita.

Mutta kun VHM kysyy samoja oikeuksia, sosiaali- ja terveysministeriössä nousee seinä vastaan.

Koska ainut mahdollisuus saada täysin ilmaisia palveluja on oleskella laittomasti maassa, minä kysyin perustuslaillisten oikeuksieni perään: kuinka olla laittomasti maasssa. Perustuslain 6. pykälä takaa yhdenvertaisuuden, mutta sellaista ei minulle suotu. STM ei suostu edes vastaamaan minulle.

Mihin ihmisoikeusjärjestöön voin valittaa asiasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Marko Parkkola

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/554673-si...

"Maahanmuuttovirastolla Migrillä ei ole tietoa siitä, kuinka moni turvapaikanhakija esiintyy väärällä nimellä turvapaikkaprosessissa, kertoo sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg."

Koska etninen profilointi ei ole sallittua, eikä sisäministeriö tiedä kuka on kuka, ehkä ratkaisuni voisi olla hakea turvapaikkaa Suomesta väärällä nimellä ja väärin perustein. Valehtelu turvapaikkaprosessissa ei ole edes rikos, joten tämä saattaisi toimia.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Nergillä on tieto, miksi hän panttaa tietoa?

https://youtu.be/OlMoHL_AbN8

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan vaan hypoteettisesti: Jos käy Haaparannassa parturissa, solariumissa ja hukkaa sinne paperinsa, voiko päästä laittomaksi turvapaikanhakijaksi Tornioon?

Marko Parkkola

Helsinki järjestää laittomasti maassa, tai paperiton kuten hienosti asiaa nimitetään, olijoille terveyspalveluita mm. hammashuollon. Jos ajelisin Tampereelta Helsinkiin ja hukkaisin ajokorttini Konhonselälle. Helsingissä olisin paperiton ja saisin ilmaisen hammashuollon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mielestäni jos paperittomille järjestetään hammashuolto, siinä ei voi syrjiä ihmistä etnisen taustan vuoksi. Eli kannattanee kokeilla, mutta paperit tietenkin on jätettävä pois. Kommunkointiin voinee varata joitain paperilappusia, missä lukee englanniksi olennaisimmat asiat, kuten "Me no paper", "Me want new teeth", "Me name Ali" ja "Me 17 years old" . Oikeinkirjoituksella ei ole väliä, mieluummin vähän väärin.

Jos kokeilet, raportti mieluummin Puheenvuoroon kuin MVlehteen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi oletit mailissasi, että maassa oleskelusi muuttuisi laittomaksi jos hakisit turvapaikkaa?

Marko Parkkola

Hmm. Joo, siinä on sudenkuoppa. Turvapaikkahakemus hylättäisiin, mutta koska olisin Suomen kansalainen edelleen, minua syrjittäsiin ja en saisi ilmaisia palveluita. Asiaa täytyy miettiä uudelleen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En osaa sanoa syrjimisestä, mutta kansalaisena et tosiaan voi oleskella maassa laittomasti.

Hannu Töyri

Miten näin korkea viranomainen voi valehdella jukisuudessa tällätavoin?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Todellisuudessa et ole valmis menemään siihen putkeen mihin turvapaikan hakijat laitetaan.

Toimituksen poiminnat