MarkoMjlnirParkkola

Vain terrorismia vastustava voi syyllistyä viharikokseen

Suomi on ihmeellinen maa. Täällä on eri lait terroristeille ja heitä vastustaville. Terroristeille sallittuja asioita ovat mm. terrorijärjestön ihannointi, ääriajattelu, kiinnostus äärijärjestöihin, terroristijärjestön symppaaminen. Eivät vaikka tilillä olisi pikkurikoksia.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/supo-mtv-lle-turun-puukotta...

Sen sijaan terrorismia vastustaville jo pelkkä tykkääminen facebookissa tai jakaminen voi olla rikos. Rikoksia voi olla myös yleistäminen ja se ettei kohdisteta uhkauksia tai kunnianloukkauksia yksittäisiin henkilöihin.

https://yle.fi/uutiset/3-9791371

Hassua. Minusta kunnianloukkaus ja uhkaus vaativat nimenomaan yksilöidyn kohteen, mutta tässäkin asiassa terrorismia vastustavat lienevät eri arvoisessa asemassa.

--

Asiaa sivuten. Ensi lauantaina on Helsingissä kaksi mielenosoitusta. Toinen mielenosoitus on terrorismin vastustamisen puolesta ja toinen mielenosoitus on tätä vastaan eli terrorismin puolesta. Vaikka terrorismin vastustaminen voi olla rikos, suosittelen osallistumaan ennemmin terrorismia vastustavaan mielenosoitukseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomi on jakautunut maa vaikka ollaan jouduttu terroristien hyökkäyksen kohteeksi.

Kaikkien kynnelle kykenevien pitäisi olla terrorismia vastustavassa mielenosoituksessa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    « Terroristeille sallittuja asioita ovat mm. terrorijärjestön ihannointi, ääriajattelu, kiinnostus äärijärjestöihin, terroristijärjestön symppaaminen.»

Ihannointi, ajattelu ja kiinnostus ovat ajattelua. Minkään asian ajattelu ei ole Suomessa rikos.

Sen sijaan joidenkin ajatusten mukaan toimiminen tai vaikuttaminen toisten toimintaan joissain tapauksissa on.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minkään asian ajattelu ei ole Suomessa rikos."

Halla-aho sai ajattelusta tuomion.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Halla-aho sai tuomion kirjoituksista eikä ajattelusta. Siihen en ota kantaa saiko aiheesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan, toi ajatuksensa julki.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #12
    «Aivan, toi ajatuksensa julki.»

Joidenkin ajatusten tuominen julki voidaan katsoa kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Tähän viittasin kohdalla "vaikuttaminen toisten toimintaan". Sellaisia ovat paitsi suorat kehotukset, myös mustamaalaavat maininnat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #13

"Joidenkin ajatusten...."

Tästähän tässä on kyse, siis nimenomaan yhden mutta ei taas toisten. Mitä tahansa kansallisuutta, ihmisryhmää tai uskontoa saa pilkata ja ivata vaikka kuinka paljon kunhan muslimeihin ja islamiin ei kajota. Terrorismia ei saa tuomita koska kyseessä on yhteiskunnan erityissuojeluksessa oleva ihmisryhmä. Yhdenvertaisuus ja oikeusvaltio on hävitetty tästä räikeiden kaksoisstandardien maasta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #17
    «Tästähän tässä on kyse, siis nimenomaan yhden mutta ei taas toisten. Mitä tahansa kansallisuutta, ihmisryhmää tai uskontoa saa pilkata ja ivata vaikka kuinka paljon kunhan muslimeihin ja islamiin ei kajota.»

Olet saattanut käsittää kansanryhmää vastaan kiihottamisen väärin. On muistettava, että se on tarkoitettu sen ehkäisemiseksi, että kiihotetaan enemmistönä oleva valtaryhmä vähemmistöä vastaan, kuten tapahtui 1930-luvulla joissain Euroopan maissa.

Vähemmistön kiihottamisella ei ole suurta relevanssia, kun vähemmistön kiihotus ei voi aikaansaada merkittävää toisen kansanryhmän sortoa valtaryhmän toimesta.

    «Terrorismia ei saa tuomita koska kyseessä on yhteiskunnan erityissuojeluksessa oleva ihmisryhmä.»

Terroristiset teot ja niiden suunnittelu ovat Suomessa lailla rangaistavia. Terroristisessa tarkoituksessa tehdystä taposta voidaan tuomita elinkautinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Vähemmistön kiihottamisella ei ole suurta relevanssia"

Kysy tuota näiden murhattujen omaisilta ja raiskatuilta naisilta. Ihmeellistä puolustelua terrorismille. Vain yksi vähemmistö on erityissuojelussa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #23

"Vähemmistön kiihottamisella ei ole suurta relevanssia, kun vähemmistön kiihotus ei voi aikaansaada merkittävää toisen kansanryhmän sortoa valtaryhmän toimesta."

Apartheidin ajan Etelä-Afrikka todistaa toista.

Sitä paitsi tässä vähemmistö-enemmistö-ton-vihapuhe-on-pahempaa-kuin-tuon höpötyksessä unohtuu aina koko hiton demokratian perusajatus. Demokratia on enemmistön suoja vähemmistöiltä. Vai kuka haluaa takaisin kuninkaiden ja sotaherrojen orjiksi?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itseäni ihmetyttää sisäministeriön Nergin lausuma siitä että poliisi tietää jokaisen tulijan taustan kun poliisi taas kertoo ettei se ole selvillä edes Turun epäiltyjen henkilöllisyyksistä.

Miten on ylipäätään mahdollista että täällä tuntemattomat ulkomaalaiset päästetään vapaalle jalalle haahuilemaan? Ulkomaalaislaki mahdollistaa säilöönoton jos henkilöllisyyksistä on epäselvyyttä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minä taas ihmettelen, mikseivät KRP:n ja SUPO:n tutkijat ole kysyneet kansliapäälliköltä niitä tietoja.

Marko Parkkola

Minä en ihmettele enää mitään.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Nerg nyt voisi luopua tehtävästään. Olisi kuuluisan lausahduksensa jälkeen pitänyt poistaa, kun osoitti ettei ole tehtäviensä tasolla vähäisessäkään määrin.

Marko Parkkola

Poliisileijona apuun! Jokaiseen vokkiin yksi tarkkailemaan, ettei kukaan vain riko terroristien oikeuksia.

https://www.youtube.com/watch?v=b54FmJ4nezM&t=9s

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jotkut ovat monopolisoineet "viharikoksen" koskemaan vain tietynlaisia rikoksia. Pahinta on se, että media lähes yksimielisesti komppaa näitä monopolisoijia, joilloin vaihtoehtoisille määrityksille ei ole tilaa.
Joku voi kysyä, ketä nämä "jotkut" ovat. Punavihreä ja ääriliberalistinen fasismi, joka määrittelee, ettei esim. maahanmuuttokeskustelussa ole vastakkain kahta ääripäätä vaan pahikset, jotka vastustavat monikulttuurisuutta ja rajoittamatonta maahanmuuttoa sekä heitä vastustava hyvien ihmisten enemmistö.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Liberalistinen fasisti, vai onko se sittenkin fasistinen liberalisti, olikin hauska termi. Kieltämättä se, ettei sanojen merkityksiä monopolisoida, näyttäisi elävöittävän kieltä. Ainakin viihdearvo kasvaa, vaikka tiedonvälitys saattaa kärsiäkin.

Marko Parkkola

Ultraliberalistin on pakko olla fasisti. Miten muuten taataan, että hänen liberaalit arvonsa säilyisivät yhteiskunnassa, kuin kieltämällä olemasta muuta mieltä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #11

Ihmeellistä ajattelua Marko. Ennen kuin edes voin yrittää kommentoida ihmeellistä kommenttiasi, minun pitäisi saada tietää, mitä on "ultraliberalismi". Vai onko se vain jokin sinun keksimäsi olkinukke?

Ihmetteletkö ollenkaan, että minun mielestäni sinä olet aika fasistinen? Syynä on yksenkertaisesti se, että uskoisin sinun ideaalimaailmassasi kukaan muu kuin sinun tapaan ajatteleva ei saisi minkääläista elintilaa. Sehän olisi täyttä fasismia, eikö totta?

Toivon mukaan olen täysin väärässä sinun ajatusmaailmastasi.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #15

Olet aika vainoharhainen, jos noin ajattelet.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #19

Sanoo henkilö, joka puhuu "ultraliberalisteista"... Onko sinulla peiliä?

Vainoharhaisuus taitaa silloin asua meissä molemmissa :-)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mielestäni tämä marokkolainen puukkomies on teollaan kiihottanut ihmisiä kansanryhmää vastaa.

Kiihotusrikoksen kohteeksi ovat joutuneet kansanryhmänä marokkolaiset muslimit ja erityisesti heistä marokkolaiset terroristit.

Marko Parkkola

Naisiahan tuo lähinnä puukotteli, joten kiihottaminen naisia vastaan voisi tulla kyseeseen. Mutta koska kiihotusrikos voi kohdistua vain vähemmistöön, naiset enemmistöasemassaan eivät ole suojelun arvoisia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kumpaan mielenosoitusryhmään "potkuhyökkääjä" osallistuu?

Marko Parkkola
Marko Parkkola

No voi perkele! Nyt Maamme-laulua laulamallakin voi syyllistyä viharikokseen.

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2011082414253942_uu....

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tai sitten Sipilä osui naulan kantaan todetessaan ettei kaiken maailman dosenttien kaikkia sanomisia tarvitse ottaa ihan todesta. Vielä todennäköisempää on, että toimittaja oikein korostamalla korosti tuota asiaa. Kuulostaa ihan normaalilta feministiseltä diskurssilta, Ei mitään uutta auringon alla.

Käyttäjän JukkaKetonen kuva
Jukka Ketonen

Ensi viikonloppuna on myös Hollannin Enschedessä terrorismin vastainen mielenosoitus, jonne olen menossa puhumaan.
Terroristiryhmä Antifa on tulossa paikan päälle vastustamaan terrorismin vastaista tapahtumaa.

Toimituksen poiminnat