MarkoMjlnirParkkola

Russofobia leimahti Sinisessä Tulevaisuudessa

Silmiini osui juuri Verkkouutisten Sinisen Tulevaisuuden ryhmäpuheenjohtaja Simon Elon haastattelu. Haastattelu paljastaa mielenkiintoisia asioita ST:stä. Näyttää siltä, että ST on hajoamassa.

Elo lienee ottanut oppia Yhdysvalloista, tai saanut ohjausta asiassa, vierittää epäilyksiä Venäjän suuntaan. Venäjästä maalataan suuri mörkö, joka sekaantuu kaikkien valtioiden sisäpolitiikkaan hajoita & hallitse menetelmällä. Siinä missä Yhdysvalloissa esitetään villejä syytöksiä presidentti Trumpia kohtaan, Simon Elo aloittaa vastaavat syyttelyt entistä puoluettaan ja puoluejohtoa kohtaan.

Suomen Kuvalehti kysyy häneltä "siis että (Jussi) Halla-ahon takana olisi Venäjä?".

– Ei henkilönä, mutta palasia pitää panna yhteen ja sitten kysyä kysymykset, Simon Elo vastaa.

Hyvin ympäripyöreästi vastattu.  Elo vihjaa, että paha Venäjä olisi kaiken takana. Asia saadaan selville yhdistelemällä palasia.

Voin paljastaa, että rakentelin viime kesänä palapelejä. Esille ei tullut Putinia, vaan kauniita italialaisia rakennuksia.

Mutta onko ST jo hajoamassa?!

Siltä näyttää. Sinisen Tulevaisuuden kansanedustaja Kaj Turunen on jo uhannut EU-erolla. Mikäli ei tapahdu niin tai näin, erotaan EU:sta. Tämä on jyrkässä ristiriidassa sen kanssa, miksi Sininen Tulevaisuus edes otettiin Sipilän hallitukseen. Hallitukseen ei haluttu EU-kriittistä Halla-ahon puoluetta, vaan EU-myönteinen ST.

Kuka hyötyy siitä, että semmoinen hallitus hajoaa, joka haluaa edistää EU:n puolustuspoliittista ulottuvuutta, hän (Simon Elo) kysyy.

Korjasin toimittajan kielioppivirheen lainauksesta. Kysymysmerkki oli väärässä paikassa, eikä sen jälkeen todellakaan tule pilkkua.

Näyttää pahasti siltä, että Sininen Tulevaisuus on hajoamassa elolaisiin ja turuslaisiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Marko Parkkola

Tarvitseekohan Sininen Tulevaisuus tiedotuspäällikköä, kun jäsenten lausunnot risteävät näin valtavasti toisistaan. Voisin tarjoutua pestiin entisenä tiedotuspäällikkönä. Tietysti sopivasta palkasta. Jäseneksi en hae.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Korjasin toimittajan kielioppivirheen lainauksesta. Kysymysmerkki oli väärässä paikassa, eikä sen jälkeen todellakaan tule pilkkua”. Onko tämä jonkinlainen pila, vai suomenkielen opettajan näyttö oikolukutaidosta.

Marko Parkkola

Minua harmittaa, kun medioista on poistettu oikolukijat. Uutisissa näkyy paljon enemmän kirjoitusvirheitä, mitä joskus aiemmin. Ehkä näin nettiaikakaudella nopeus ohittaa laadun.

Mutta en ole toki minäkään mikään täydellistä äidinkieltä kirjoittava. Toisaalta eipä minulle tästä kirjoittamisesta mitään maksetakaan.

Marko Parkkola

Unohdin tärkeimmän pointin Simon Elon horinoista. Halla-aho ja mm. Huhtasaari kannattavat Natoon liittymistä. Olisi perin outoa saada samaan aikaan rahoitusta Venäjältä.

Venäjä-kytköksiä toki on, mutta ei heillä, keistä Elo puhuu. Useat russomaanikot pompahtivat pintaan Ukrainan valtauksen aikoihin ja jälkeen. He ovat pesiytyneet maahanmuuttokriittiseen skeneen ja vaikuttavat jopa joidenkin ryhmittymien johtopaikoilla. Olen paasannut heistä omille jo pari vuotta. Jopa niin paljon, että päädyin tietämättäni Sarastuslehteen.

https://sarastuslehti.com/2014/10/02/kansallisen-l...

Tiedän myös, että Venäjä-mieliset ovat uhkailleet ihmisten terveyttä ja jopa henkeä, jos on "erehtynyt" kritisoimaan Venäjän toimia Ukrainassa. Minuun vain uhkaukset eivät tehoa. En juo edes teetä, joten poloniumin ujuttaminen aamuteeheni ei onnistu.

Summa summarum: Elo on aivan hakoteillä. Joko hän levittää tarkoituksella valheita tai sitten hän on todella vainoharhainen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Useat russomaanikot pompahtivat pintaan Ukrainan valtauksen aikoihin ja jälkeen."
.....................

Mitäs pahaa siinä nyt on että naapuriin hyökkää :)

Hannu Töyri

Monesti tällaisille ryhmille käy niin, että ne hajoavat ja sitten sirpaloituvat ja/tai häviävät politiikasta

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Esim. ST:n periaateohjelman kohta

http://sampoterho.fi/?p=3881

"Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta."

pistää miettimään kikkelilakia. Vaikka ohjelma on muotoiltu mahdollisimman moneen vinkkeliin ja se harottaa joka suuntaa ei silti edes tuo porukka sen sisään mahdu.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Yhteen aikaan kananmunat olivat syyllisiä kaikkiin sairauksiin maan päällä.

Tällä hetkellä munat ovat synnittömiä mutta sen sijaan ei ole poliittista sairautta johon ei voisi mainita syylliseksi Venäjää.

Surullista tässä on että Venäjää kyllä voi syyttää ihan oikeista asioista, Krimin valtauksesta alkaen, mutta kaikelta perustellulta Venäjä-kritiikiltä menee kaikki pohja sitä myöten kun sitä syytetään jokaisesta liikavarpaasta ja pohjaan palaneesta puurosta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ainahan niillä syytöksillä Venäjää kohtaan jokin peruste on - ilmatilaloukkaus, ihmisoikeusaktivistin murha, sairaaloiden pommittaminen, miehitys, valloittaminen, sekaantuminen vaaleihin jne.

Venäläiset aina kiistävät ja vetoavat tuohon "aina meitä syytetään".
Asioita voi tutkia enkä kyllä muista yhtään tapausta, jossa venäläisiä olisi perusteettomasti syytetty jostain.
Hyviä esimerkkejä ovat alasammuttu malesialaiskone tai jenkkien pressanvaalit. Eihän venäläisillä pitänyt olla niiden kanssa mitään tekemistä, täysin perusteettomia syytöksiä.

Marko Parkkola

Ensimmäistäkään todistetta Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin ei ole vielä esitetty FBI:n ja Muellerin laajoista tutkimuksista huolimatta. Erikoista asiassa onkin, että demokraatit väittävät Venäjän hakkeroineen tietokoneensa, mutta eivät suostu antamaan koneitaan tutkittavaksi, vaikka sieltähän ne todisteet voisi löytyä.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

No se "savuava ase" jo löytyi. Venäjä tietysti kiistää ja jenkit tutkivat, odotellaan ja katsotaan.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Sintut tuskin saavat kasaan 25000 kannattajaa ilman IPU:n apua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ihmeteltiin sitä, että kommunistit ja vasemmistolaiset vielä "vanhasta muistista" tuppasivat ylistämään Venäjää kun taas "porvarit" ja "oikeistolaiset" suhtautuivat siihen samaan tapaan kuin Neuvostoliittoon, vaikka Neuvostoliiton aikana kielteisen suhtautumisen pääsyy oli talousjärjestelmä.

Yhä edelleen on joitakin taistolaisreliktejä, jotka ylistävät Venäjää pelkästään siksi, että ovat jo äidinmaidossaan sellaiseen tottuneet. Mutta jo vasemmistoliiton "leveyspiirillä" alkaa venäjäkielteisyys olla valtavirtaa.

Tilanne on kuitenkin oleellisesti muuttunut kymmenen vuoden takaisesta sikäli, että nyt on jo havaittavissa todellisten oikeistolaisten nationalistien kasvava Venäjän ihannointi. Tämä on tietysti hyvin looginen asia ja merkillistä on pikemminkin, että se on syntynyt niin suurella viiveellä.

Venäjähän nykymuodossaan edustaa tyypillisimmillään Mussolinin tai Hitlerin valtio-oppien tapaista nationalistista yhteiskunta-aatetta, jossa on paljon piirteitä kansallissosialismista myöskin. Ykispuoluejärjestelmä ja diktaattorin aseman lopullinen horjumattomuus on toistaiseksi pyritty kuitenkin peittämään fasaadilla, millaiseen esitystapaan on hyvin opittu jo kommunismin aikana.

Toimituksen poiminnat