MarkoMjlnirParkkola

RHC - turvapaikkaa haetaan turhaan

  • RHC keskustelua
    RHC keskustelua

Kuva otettu Refugee Hospitality Club Suomen facebook ryhmästä. Kuva kertoo kaiken, mutta selvennetään puusilmille:

Henkilö on hakenut turvapaikkaa ja saanut kolme negatiivista päätöstä. En ole varma tarkoittaako tämä kolmea eri hakemusta vai hylkyä päätökseen ja kanteluihin hallinto-oikeuksiin. Joka tapauksessa henkilö ei ole oikeutettu turvapaikkaan.

Keskustelussa pohditaan kuinka voidaan kiertää maahantulokiellon saanti. Asiaa kysytään jopa lakimieheltä.

Keskustelussa pohditaan voisiko henkilö palata vapaaehtoisesti lähtömaahansa, jonka jälkeen palata Suomeen ja hakea uudestaan turvapaikkaa. Tämän kohdan pitäisi jo loogisimmalle lukijalle kertoa, että turvapaikkaa on haettu turhaan, mikäli palaaminen kotimaahan on vaihtoehto.

Keskustelussa pohditaan myös puolihuolimattomasti uusintahakemuksen vireille laittamista. Ikään kuin turvapaikkahakemukset olisivat karkkia, jota voi ostaa aina halutessaan kaupasta, eikä instrumentti jolla hengenhätää pakenevat saisivat turvaa. Ihmiselämä ei ole kovin arvossaan tässä keskustelussa.

Keskustelussa tuodaan myös lakimiehen neuvoja esille. Lakimies neuvoo kuinka turhapaikanhakija voi keplotella itsensä uudestaan maahan. En tiennytkään lakimiehen toimenkuvaan kuuluvan tällainen lain porsaanreikien etsiminen, mutta ilmeisesti näillä lakimiehillä ei ole kuin seteliselkäranka.

Joten seuraavan kerran kun luettu kuinka jotain ollaan palauttamassa varmaan kuolemaan, asia ei olekaan todennäköisesti näin. Sen sijaan henkilö palaakin Suomeen jotain toista, mahdollisesti suomalaisen lakimiehen suunnittelemaa, reittiä pitkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Marko Parkkola

Tässä pätkä toisesta keskustelusta.

"Hei, ihan yleisesti kyselen, osaisikohan joku kertoa onko uskonnon vaihtaminen muslimista kristityksi vaikuttanut turvapaikkapäätökseen? Esimerkiksi negojen jälkeen? tai voiko vaikuttaa jos hakee uudelleen turvapaikkaa karkotuspäätöksen ollessa voimassa?"

Jos uskontoa voisi tuosta vain vaihtaa, silloin alkuperäiselle pakomatkalle ei välttämättä ollut mitään tarvetta, ainakaan jos henkilöä on vainottu kotimaassaan uskonnon vuoksi. Olisi vaihtanut uskontoa kotimaassaan.

Kyllä tässä on sellainen keplottelu ja turvapaikkajärjestelmän halveksunta menossa, että en voi kuin ihmetellä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tottakait uskontoa pitää voida vaihtaa aina tuilanteen mukaan koska onhan täällä "vaadittu" ertä sukupuoltakin pitäisi saada vaihtaa aina halutessaan. Mahtaakos muuten Orpon vaimo olla mukana noissa porsaanreikien etsimishommissa. Ja lakiketkuilla ei taida olla muuta motiivia kuin helppo ja varma rahantulo.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tämä on tärkeä puheenvuoro, joka ilmentää sitä, miten on suomalaisia, jotka toimivat ilmeisesti laillisesti koko järjestelmää vastaan. Tällainen toiminta tulee tehdä laittomaksi mahdollisimman pikaisesti! Toivon kirjoittajan laittavan tämän vaikka kaikille persukansanedustajille ehdotukseksi lakialoittelun valmistelun aloittamiseksi!

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Se ei välttämättä kuitenkaan todista, että voi palata kotimaahansa joksikin aikaa, ettei olisi siellä hengenvaarassa. Voihan uhka olla merkittävä teoriassa, mutta jos on pakko palata sinne. Henkilö voi paeta maan sisällä johonkin turvallisempaan osaan maata, kuin mistä lähti. Suomessa ei kuitenkaan ilmeisesti edellytetä, että käyttää maan sisäistä pakoa, jos turvapaikanhakijalla ei ole mitään kontakteja maan turvallisissa osissa. Mielestäni ihmisen tulee edellyttää solmivan uusia kontakteja selviytyäkseen missä tahansa muualla omassa kotimaassaan - sen sijaan, että tulee Suomeen asumaan.

Toimituksen poiminnat