MarkoMjlnirParkkola

EU:n turvapaikkapolitiikan äkkikäännös

EU:n turvapaikkapolitiikassa on tapahtunut äkkikäännös. Aiemman löperön poliitikan sijaan, jossa turvapaikanhakijat haettiin Libyan rantavedestä Italiaan, nyt on lähdetty vaaralliselle tielle, jonka luulin jo jääneen taakse 30-luvulle.

Uusi linjaus noudattaa jo aiemmin tyrmättyä Halla-ahon linjaa.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii turvapaikanhakijoiden sijoittamista isoon parakkikylään rajalle. Tulijoita pitäisi edustaja Halla-ahon mukaan majoittaa kylässsä kunnes heidän turvapaikkahakemuksensa on käsitelty.

Ja niin eteenpäin.

Uudessa politiikassa EU vaatii turvapaikanhakijoiden sijoittamista rakennettaviin pidätyskeskuksiin. EU myös lisää resursseja ihmisten palauttamiseen. Tämä johtuu Libyan harjoittamasta turvapaikkabisneksestä, jota EU on rahoittamassa. EU onkin suunnittelemassa hotspot-keskuksia Libyaan, joissa hakemukset voidaan käsitellä ennen kuin hakija on saapunut EU:n maaperälle. (vahvistin avainsanoja jotta lumihiutaleet voivat triggeröityä lukematta koko kirjoitusta)

Asiasta lisää Ylellä: https://yle.fi/uutiset/3-9706769

Aiemmin kun toimin vielä Suomidemokraattien viestintäpäällikkönä, kirjoitin tuolloiselle puoluehankkeelle puolueen säännöt ja ohjelman. Yksi kohta tässä ohjelmassa oli nimenomaan turvapaikkahakemusten pikainen käsittely ja Dublin-sopimuksen noudattaminen. Tärkein kohta turvapaikkapolitiikassa oli, että turvapaikanhakijaa ei päästetä maahan suoraan rajan yli Ruotsista. Mietin onkohan EU lukenut kirjoittamani ohjelman, sillä sen tulevat toimenpiteet vaikuttavat kovin tutuilta.

Vähän olen tässä miettinytkin milloin tämä hulluus tulee tiensä päähän. Italia on ollut jo vuosikaudet suurissa talousvaikeuksissa. Maan velka on valtava ja jos Italian pankit alkavat natisemaan, koko euro kaatuu viikossa. Nyt Italialla on valtavat ongelmat myös turvapaikanhakijoiden kanssa. Suuri osa hakijoista tulee vain kokeilemaan onneaan ja saa hylkäävän päätöksen, jonka jälkeen he jäävät paperittomina maahan. Italian resurssit eivät ole riittäneet enää pitkiin aikoihin käsittelemään tilannetta.

Ja ei, ratkaisu ei ole EU:n taakanjako. Ratkaisu on upottaa pakolaisbisnestä tekevät laivat jo Libyan rantahietikolle estäen salakuljetuksen kokonaan. Ratkaisun toinen osa on yrittää järjestää tp-hakijoiden lähtömaihin sellaiset olot, ettei sieltä tarvitsisi lähteä ollenkaan. Kolmas osa olisi muuttaa, jos ei koko eurooppalaista, niin ainakin suomalaista sosiaaliturvaa niin, ettei turvapaikkaturistit saisi euroakaan meidän veronmaksajien rahoja.

Toisin kuin vihervasemmistolaiset kommunistit väittävät, tälle ongelmalle voidaan tehdä jotain niin halutessa. Nyt EU haluaa ja tekee. Jo oli aikakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Marko Parkkola

Ruotsissakin kansa on fiksuuntunut siitä aiemmasta itkupotkuraivari-tasosta. Ruotsidemokraatit jytkyttävät.

https://yle.fi/uutiset/3-9708126

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ei löydy hallituskumppaneita. Sama kohtalo kuin persuissa.

Mitä tulee EU:n maahamuuttopolitiikan linjauksiin niin hyvä huomata että talonpoikaisjärki on vielä voimissaan.

Marko Parkkola

Kyllä hallituskumppaneita aina löytyy. Julkiset paskapuheet ja hallitusneuvottelut ovat eri asioita. Arvopohja venyy ja paukkuu vaikka sixpackiin tarvittaessa.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Jonkinlaista muutosta on havaittavissa siihen tilanteeseen jossa Sipilä lupasi tulijoille omakotitalot. Käänsi sen kyllä sittemmin muijansa ideaksi. Kuinkahan moni senkin jälkeen tullut ajatus johtaa sylttytehtaalle?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ettei vaan EU-komission poijjaat vetäisi sikaa saparosta saadakseen itselleen lisää aikaa ennen suurta murrosta ?

https://www.kansalainen.fi/eu-ei-halua-sulkea-pako...

Marko Parkkola

Saa nähdä. EU:n tarjous Italialle oli 30 miljoonaa euroa. Sillä summalla ei tehdä vielä mitään.

Italian pankit ovat kaatumispisteessä samalla kun nuorisotyöttömyys on pilvissä. Jotain tulee tapahtumaan ennen pitkää. Italia pystyy kiristämään EU:ta pankkikriiseillään halutessaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos EU:ssa järki voittaisi tässä asiassa, se palauttaisi luottamusta koko järjestelmään. Se loisi näkymän siitä, ettei EU olisi enää äänekkäiden idealistien vietävissä. Moni EU-kriitikko voisi silloin tarkistaa asenteitaan myönteisempään suuntaan. Mutta toisenlaisessa tapauksessa jatkuu myös EU-vastaisuus ja voimistuu voimistumistaan sensuuri-yrityksistä huolimatta.

Jos EU haluaa pehmoilla, niin sillä on aivan riittävästi töitä jo nykyisten asukkaiden, ennen kaikkea perheiden hyvinvoinnin turvaamisessa. Syntyvyyden laskuun pitäisi reagoida luopumalla perhemallia rapauttavista ultraliberalistisista agendoista - sekä taloudellisista että ideologisista. Syntyvyyden laskuun reagointi huonosti integroituvan väestön siirtolaisuutta vahvistamalla on tuhon tie.

Marko Parkkola

Ei tämä vahvistaisi uskoa EU:ta kohtaan, sillä koko ongelma on EU:n luoma. Oikeastaan Saksan, mutta Saksahan on EU:n primus motor ja kun Angela käskee EU:ta hyppäämään, EU kysyy kuinka korkealle.

Valtioliittona EU voisi toimia ilman mitään keskuskomiteoita ja kallista byrokratiaa Sveitsin mallin mukaisesti.

Niko Sillanpää

Afrikassa tai Lähi-idässä olevat selvityskeskukset vain lisäävät maahanmuuttopainetta, jos sieltä on mahdollista päästä Eurooppaan suojelun perusteella.

EU on jo poistattanut salakuljettajien käyttämää kalustoa Libyassa useamman vuoden. Seurauksena ei ole ollut liikenteen väheneminen, vaan siirtyminen kumiveneisiin ja hinattaviin proomuihin sekä NGO-laivaston suorittamat lastin haut yhä lähempänä Libyan rannikkoa.

Ainoa pitkäaikainen ratkaisu on lopettaa maahanmuuttoon perustuva kansainvälinen suojelu kehitysmaalaisten osalta ja valvoa rajoja sekä palauttaa kaikki, jotka tulevat merialueiden kautta. Kansainvälinen suojelu on nykymuodossaan vanhentunut eikä vastaa enää tätä päivää.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Niko Sillanpään linjoilla! On aika pelottavaa, miten helpoksi turvapaikanhaku tullaan järjestämään kaikille afrikkalaisille. Tässähän ei ole mitään ylärajaa, miten paljon Eurooppaan sitten siirretään porukkaa. Tähän asti valtaosa Afrikan pakolaisista on ollut maanosan pakolaisleireillä. Nyt näidenkään ei tarvitse hakeutua, kuin Libyaan ja sieltä haetaan Eurooppaan. Tarvitaan uusi kansainvälinen säännöstö, joiden mukaan ihmisten on paettava oman maanosansa sisällä tai naapurimaihin.

Niko Sillanpää

#11: Perusongelma on, että ainakin länsimaisesta lähtökohdasta arvioiminen, kuka kehitysmaalainen on "oikeasti" suojelun tarpeessa oleva ja kuka ei, on mahdotonta, veteen piirretty viiva. Länsimaisilla arkipäivän kriteereillä huomattava osa kehitysmaalaisista on joka tapauksessa jatkuvasti hädänalaisia. Lisäksi huomioiden lukumäärät suojelu on pakko 1) tarjota jollain muulla mekanismilla kuin muuttamalla länsimaihin ja 2) suojelussa tarjottava elintaso on oltava kehitysmaatasoinen. Tai sitten meidän pitää eksplisiittisesti yhteisesti sopia, että me jaamme hyvinvointimme vastikkeetta kehitysmaalaisten kanssa ja sidomme konkreettisesti kohtalomme heidän kohtaloonsa. Jos tähän lähdetään, mielestäni asiasta pitää järjestää sitova kansanäänestys. Nykypolitiikkahan etenee tähän suuntaan hivuttamalla, ajautumalla, sammutetuin lyhdyin.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Näin on. Nykyiselläänkään Migrissä ei voida todentaa turvapaikanhakijoiden tarinoita oikeiksi tai vääriksi. Sama ongelma jatkuu tässä tulevassakin systeemissä. Kyvykkäimmät tarinan kertojat pääsevät sitten Eurooppaan ja moni oikeasti suojan tarpeessa oleva, joka ei osaa kunnolla ilmaista itseään jää turvapaikatta. Jos turvapaikanhakijat menisivät aina pakolaisleireille, joista haettaisiin maiden kantokyvyn mukaan väliaikaisesti ihmisiä turvaan länsimaihinkin, niin voitaisiin olla varmempia oikeasta turvan tarpeesta. Ihminen tuskin hakeutuu pakolaisleirille, jos ei ole turvan tarpeessa ja on vain pieni mahdollisuus päästä sieltä länsimaihin asumaan. Toisaalta pakolaisleirit vetävät toisinaan köyhää väestöä ympäröivältä maaseudulta puoleensa, koska niillä olosuhteet ovat toisinaan paremmat. Pakolaisleirien vetovoima - niin kurjia, kuin ne Afrikassa yleensä ovatkin - tulee varmasti lisääntymään väestöräjähdyksen myötä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #13

Koko järjestelmä vailla järkeä ja johtaa absurdiuksiin, kuten että jossain Suomessa käydään kymmenillä miljoonilla euroilla oikeutta useammassa asteessa joistakin Irakin, Afganistanin ja Somalian jonkin osan paikallisista olosuhteista.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Italiassa on muuten erikoinen lainsäädäntö, jonka mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ei tarvitse poistua maasta. Varmaan siitä syystä, että ei ole "pussin perällä", kuten Suomi, vaan porukka on tähän saakka lähtenyt sieltä muualle Eurooppaan, eikä jäänyt Italian elätettäviksi. Italiassahan ei terrorismiongelmaakaan juuri ole, koska siellä ei ole merkittävästi toisen- ja kolmannen polven humanitaarisia maahanmuuttajia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

EU:lla ei taida olla munaa kriminalisoida noitten "pelastus"järjestöjen harrastamaa laittomien maahantulijoiden kuljetusta eurooppaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tuli muuten mieleen että paljonko rikollisjärjestöt rahoittaa noita "avustus/pelastus" järjestöjä ja onko totta että rikolliset ilmoittavat koordinaatit josta löytyy "merihädässä" olevia.

Tuon kartan mukaan sakkia on haettu ihan rannikolta?

https://ec.europa.eu/epsc/sites/epsc/files/28476.png

Toimituksen poiminnat