MarkoMjlnirParkkola

Äärivasemmiston nousu

Median ja hyvyyden kirkkaudessa paistattelevat poliitikot paasaavat mielellään äärioikeistosta ja sen uhkasta. Yhdysvalloissa ollaan sen sijaan puututtu oikeaan ongelmaan: äärivasemmistoon.

https://www.njhomelandsecurity.gov/analysis/anarchist-extremists-antifa?...

New Jerseyn osavaltio on julistanut äärivasemmistolaisen Antifan terrorijärjestöksi. Antifan katsotaan yllyttävän väkivaltaan äärioikeistoa vastaan sekä syyllistynyt väkivaltaisuuksiin erilaisissa tapahtumissa.

Suomessa Antifa on verrattain pieni tekijä. Muutama hakattu "väärää" mielipidettä omaava ja piesty hevonen saldona. Saksassa ja Ruotsissa väkivalta on avoimempaa ja kovempaa.

Asian käsittely täällä usarissa on ollut perinteisesti sen verran hankalaa, että tästä ei paljoa uskalla kirjoitella. Viimeksi kun osoitin väkivaltaisen Antifan ja vasemmistoliiton yhteydet, sain bannia keksityllä syyllä määrittelemättömäksi ajaksi. Tämä kertonee jotain median suhtautumisesta terrorismiin. Siispä jätän jutun tähän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Antifan ja Vasemmistoliiton yhteyksiä on paha osoittaa, kun Antifa-nimisellä järjestöllä ei ole Suomessa tällä hetkellä toimintaa. On melkoisen naurettavaa ehdottaa puolueen julistamista rikollisjärjestöksi yhden kannattajan tekemän pahoinpitelyn ja yhden kuntapolitiikon Facebook-ryhmään kuulumisen perusteella, kuten teit viimeeksi poistetussa kirjoituksessasi.

Marko Parkkola

Unohdat sulavasti esimerkiksi Dan Koivulaakson suunnitelmat taktiseen väkivaltaan vuodelta 2008. Yhteydet ovat päivän selvät, enkä ala niistä vääntämään enää.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ovatko nämä melkein vuosikymmenen vanhat kirjoitukset ainoa lisätodiste. Ei taida tuo oikein riittää näytöksi, Koivulaaksosta tuli myös Vasemmistonuorten puheenjohtaja vasta vuonna 2009.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju Vastaus kommenttiin #3

Aina yhtä huvittavaa tämä kaksinaismoralismi. Perussuomalaisten ollessa kyseessä mainitaan aina vanhat kirjoitukset ja nostetaan niitä esille uudestaan ja uudestaan. Kun kyseessä esimerkiksi vasemmistoliitto niin sitten tulee näitä vähättelyjä: "Mitä nyt vanhoja kirjoituksia muistelemaan".

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #4

Huvittavaa muuten, ettei niistä kuvankaappauksista niitä vilkaistuani löytynytkään mitään konkreettisia suunnitelmia taktisesta väkivallasta. Kuvankaappauksessa oleva viesti on muuten kirjoitettu 18.12.2007.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #5

Karo, ei kannattaisi ottaa kantaa ihan kaikkeen, siinä voi käydä että kuten jenkki sanoisi U are in a canoe in middle of shitcreek without a paddle....

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #4

Kuka mainitsee, kuka ei.

Ikään kuin olisi joku iso taho, joka sanelee jotain aina kun joku yksittäinen kirjoittaja mainitsee jotain jostain.

Ei ole mitään suurta tahoa, on vain erillisiä ihmisiä, jotka edustavat itseään.

Mitä valtamediaan tulee, sekin on monipuolinen, mutta keskimääräisesti tietysti poliittisen kartan oikealla puoliskolla. Kaikenlaisia juttuja kyllä löytyy.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla äärivasemmisto on noussut Suomessa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tämän minäkin haluaisin tietää. Täältä katsoen se on äärioikeisto, joka on ollut nousussa jo monen vuoden ajan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ei äärivasemmisto ole nousussa, se on ollut ylhäällä jo pidemmän aikaa. Kaikki anarkistit, jotka ovat riehuneet erinäisinä juhlapyhinä jo vuosien ajan ovat äärivasemmistolaisia. Viimeaikaisempia äärivasemmiston väkivaltaisia mellakoita ovat olleet esim. 612-kulkueen kimppuun tehdyt hyökkäykset viimeisen parin vuoden aikana, joissa esim. heiteltiin tiiliskiviä.
Tämän lisäksi oli esimerkiksi Kiekkovieraat-mielenosoitus jossa pahoinpideltiin hevosia ja tuhottiin infraa. Loldiers of Odin-pelleposse kaatoi kovana pakkastalvena vettä passifistisesti partioineen Soldiers of Odinin päälle.
Pakolaiskriisin alkumetreillä äärivasemmisto riehui Rajat Kiinni-mielenilmauksissa.

Saa ihan tosissaan pitää silmiä ja korvia kiinni jos luulee, ettei äärivasemmistoa ole olemassa. Heidät löytää Takku.net:stä.

Marko Parkkola

Paljastavat sanat: täältä katsoen. Äärivasemmalta katsoen toki kaikki on oikealla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Mitä mitä mitä?!
Onko Karo Kankus äärivasemmistolainen?

Toisaalta kommmentoijan omasta asemoinnista johtuen ja edellistä kommenttiansa mukaillen voi hyvin ymmärtää, että Parkkolan näkökulmasta kaikki ovat vasemmalla ja Kankus ehkä melko kaukana vasemmalla.

Itse en Kankusta tunne enkä tiedä millaisiin tekoihin poika pystyy, mutten minä Kankusta uhkaksi kellekään koe. Voin toki olla väärässäkin.

Parkkolan kanssa sen sijaan en välttämättä uskaltautuisi kasvokkain juttelemaan.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #27

Minusta Suomessa lähes kaikki ovatkin vasemmalla. Monikaan ei puhu tulonsiirtojen leikkaamisesta, vaan pelkästään niiden kasvattamisesta ja tuloerojen vähentämisestä. Se on vasemmistolaista jargonia se.

Mutta en ole äärioikealla. En ole lopettamassa kaikkia tulonsiirtoja.

Mutta mihin perustuu tuo ettet uskaltaisi? Aika omituista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Voi olla totta, että äärivasemmistoon tulkittavien rikosten tai rikkomusten määrä on lukumääräisesti suurempi. Suurin osa äärivasemmiston toimista on poliisiin kohdistuvaa niskoittelua ja omaisuuden rikkomista. Äärioikealla sen sijaan rikokset ovat virkavallalle niskoittelun lisäksi viharikoksia ja väkivaltaa. Väkivallalla uhkailua olen siltä taholta itsekin saanut. Oikeiston väkivalta ja uhkailu kohdistuvat yhteiskunnan heikoimpiin sekä toimijoihin, jotka pyrkivät näitä heikoimpien oikeuksia puolustamaan. Vasemman rikokset miellän enemmän rikkomuksiksi kuin oikeiksi rikoksiksi. Ne ovat lähinnä sotkemista, rikkomista ja niskurointia.

Tuo sinun vasemmalta kokemasi julkinen nimittely ja solvaaminen on toki sekin harmillista, sellaisesta minäkin olen saanut osani. Istuvien kansanedustajien liittyminen tuohon leimaavaan keskusteluun sai minut lähinnä hämmentyneeksi.

Se, etten uskaltaisi perustuu tuossa ensimmäisessä kappaleessani kuvaamaani omaan käsitykseeni äärilaitojen eroista. Lisäksi luulen, ettei vasemman laidan väkivaltaa tarvitse kenenkään normikansalaisen pelätä. Äärioikealta saamieni vihapostien ja MV-keskustelupalstojen kommenttien jälkeen olen jo jättänyt bloggaamisen ja tyytynyt muutamaan hajanaiseen kommentointiin täällä US:ssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vieläkö löytyy netistä se videopätkä Kööpenhaminasta kun Koivulaakso selitti toimittajalle että nyt äärioikeisto hyökkäsi viattomien kimpuun kun toimittaja tokaisi että todellisuudessa vasemmistoanarkistit olivat käyneet hyökkäykseen. Yleensäkin, uutisten mukaan juuri vasemmisto on mielenosoituksissa ollut väkivaltainen. Todisteita löytyy aina puheenjohtajaa myöten.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tässäpä kiistaton todistus äärivasemmiston noususta Suomessa...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Juurikin vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson suhtautuu hyväksyvästi oman viiteryhmänsä harjoittamaan väkivaltaan: "Vasemmistolainen väkivalta on erilaista" ,Li toteaa Ylen A2 -ohjelmassa
https://m.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei suhtaudu. Hän tuomitsi samalla videolla kaiken poliittisen väkivallan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Seliseli. Jokainen voi tuolta videolta kuulla, mitä Li Andersson sanoo. Entä mitä pitäisi ajatella siitä, että edellinen vasemmiston puheenjohtaja Paavo Arhinmäki esiintyy Palefacen musiikkivideolla, jossa mukana on myös mies, joka viime kesänä puukotti uhrinsa hengiltä? Mukana videolla on myös vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Helsingistä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #12

Jokainen videolla tosiaan kuulee Li Anderssonin tuomitsevan poliittisen väkivallan. Arhinmäki ei tuntenut miestä ennestään ja hän teki rikoksensa videon kuvaamisen jälkeen.

https://demokraatti.fi/paavo-arhinmaki-minua-on-yr...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #15

Jokainen voi videolla kuulla, kuinka Li Anderssonin mielestä "vasemmistolainen väkivalta on erilaista" eli se on siis jotenkin parempaa kuin toisenlaisista lähtökohdista alkava väkivalta. Tässähän ei ole mitään uutta vasemmiston viitekehyksessä, eli tarkoitus pyhittää keinot.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #16

"Jokainen voi videolla kuulla, kuinka Li Anderssonin mielestä "vasemmistolainen väkivalta on erilaista" eli se on siis jotenkin parempaa kuin toisenlaisista lähtökohdista alkava väkivalta."

En tiennytkään että "erilaisuus" on synonyymi "paremmalle". Minä en ainakaan saa Li:n sanoja tulkittua väittämälläsi tavalla, vaikka kuinka yrittäisin.

Mutta minä voin henkilökohtaisesti sanoa että toisenlaisista lähtökohdista alkava väkivalta on "parempaa". Ellen ajattelisi noin, pitäisi minun mennä ainakin purkamaan sotilasvalani ja eroamaan reservistä.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #29

En ymmärrä miksi tämä kommentti oli mennyt hyväksyttävien joukkoon. Ei minulla ole ennakkohyväksyntä päällä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #31

Valokuvan puuttuminen vie ilmeisesti nykyisten asetusten mukaan erikseen hyväksyttäviin. Näin ymmärsin toisessa blogissa lukemastani kommentista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, vasemmiston nousu on onneksi edelleen epämääräistä rääpimistä ja aina muka älyllistä debattia. Samaa paskaa se oli jo -60 ja -70 luvuilla. Eikä onneksi tule johtamaan yhtään mihinkään, vieläkään.

Sofi Oksanenkin oli KU n ( vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja ) toimittajien mukaan rasisti, jos oikein muistan. Fiksua.
Rasismia, natseja, vihapuhetta jne.. sitä tuubaa riittää vasemmiston torvesta ihan kyllästymiseen asti.

Mitä taas tulee väkivaltaan, sitähän taitaa esiintyä siellä missä vasemmisto tohkeissaan öyhöttää ja rakentaa pikku vallankumousta. Keppostelussa ja väkivaltaa tekemässä olivat reilusti mukana kuokkavieraissa ja Treella Kiakkovieraissa. Arhinmäellä oli jonkinlainen pääsuunnittelijan rooli. Lienee olla aika väkivaltainen tyyppi tämä Arhis ? Rauhoittui, kun Tarja täti kutsui sitten pojun Linnan juhliin :))

http://liberalismi.net/wiki/Kuokkavieraat

Marko Parkkola

Kansan Uutiset solvasivat minuakin fasistiksi ja rasistiksi oikein nimeltä mainiten. Tein rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta. Helsingin poliisin talousrikosyksikkö päätti, että ihmisiä saa solvata julkisesti nimeltä ja asia jäi esitutkintaan, ja koska en ole rikas, en lähtenyt ominkaan rahoin oikeutta puimaan.

Ilmeisesti vasemmistomediatkin ovat yhtä lailla aggressiivisia, kuin vertaisensa yleensä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Älyllistä debattia. Ymmärrän Jouko, että tuo on sarkasmia, mutta tartun tähän.

Mua on aina ärsyttänyt tämä, että muka ns. vasemmistolaiset kulttuuripiiriin kuuluvat olisivat jotenkin erityisen älykkäitä.

Jos 60- ja 70-luvulla ihmiset ihailivat avoimesti diktatuurista neuvostoliittoa kertoo se todellisesta typeryydestä ja harkintakyvyn puutteesta.

Vai totaalinen tollo on valmis vaihtamaan demokratian diktatuuriin.

Hannu Töyri

vasemmiston väkivalta 0n yleisempää Euroopassa kuin oikeiston

Marko Parkkola

Huomaan että äärivasemmiston väkivalta on kova paikka joillekin, joiden koko elämä perustuu äärioikeistofobiaan. Ei kukaan usko enää selityksiä, että "ei me mutta kun ne muut". Ne selitykset kuuluvat hiekkalaatikolle.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Jo lähihistoriaa ajatellen voidaan todeta seuraavaa: Edes Stalin ei luottanut näihin Suomessa oleviin kommunisteihin. Sotakorvaukset olivat tärkeämpi kuin vallanvauhto vaaran vuosina. Vasemmistoeliitti, kuten rahjan veljekset, pakeni kapinan jälkeen Neuvostoliittoon, jossa jauhautui puhdistuksissa lähes viimeiseen mieheen. Jäljelle jäi munattomat kuristushuonevangit, joista ei ollut mihinkään. Eitarvitse todellakaan olla huolissaan kiljua mehukattikanisterista kittaavista anarkisteista.

Kaj Granlund

Minusta teidän kannattaa (jos ymmärrätte ruotsia) katsoa Ruotsin SVT:n "Det goda våldet". Se kuvaa aika hyvin sekä äärioikeiston että äärivasemmiston. Mielenkiintoisinta on, että rikos / pahantekotilastoissa äärioikeiston osuus on n. 5 % ja äärivasemmiston n. 95 %.

Video löytyy paikasta:

https://www.youtube.com/watch?v=6t8yNpzv_GQ

Marko Parkkola

Suhdeluku ei ihmetytä. En toki Ruotsin tilannetta tiedä, mutta Suomessa tilanne on päivänselvä. Niillä foorumeilla joissa esim. suunnitellaan mielenosoituksia löperöä maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan, ei suunnitella vastamielenosoittajien hakkaamista. Siellä suunnitellaan mielenosoitusta sekä huolehditaan turvallisuudesta mm. järjestyksenvalvojia hankkimalla. Sen sijaan taas yksi vilkaisu johonkin vasemmiston takkunetvarisverkostorasmukseen ja jo alkaa väkivaltafantasioita löytymään.

Kaj Granlund

Juuri näin. Suurimmat vihaajat löytyvät yleensä tuolta suvakkisiiveltä ja politiikan vasemmalta laidalta. Vasemmisto on aina ollut sekä anarkistinen että väkivaltainen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onkos muuten anarkisti nimeltä arhinmäki katunut syvästi ja pyytänyt anteeksi sanomisiaan eräässä jalkapallopelissä?

"Poliisit närkästyivät muutamia vuosia sitten, kun vasemmiston nuorisojohtaja Arhinmäki nähtiin jalkapalloseura Jokereiden katsomossa väkijoukon mukana herjaamassa heidän tapettuja kollegoitaan.

– Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannustushuuto.

Tanskalainen Steen Christensen oli surmannut teloittamalla poliisit Eero Holstin ja Antero Palon 1997."

Jos ei niin kummaa että Arvo Pohja ei ole närkästynyt siitä?

Marko Parkkola

Varmastikin, koska Paavo oli kokoomusjohtoisessa hallituksessa potkupalloministerinä.

Toimituksen poiminnat