MarkoMjlnirParkkola

CNN - The Story of Fake News

Katselin äskettäin elokuvan Parfyme - The Story of a Murderer, josta sain idean tämän blogin otsikkoon. Leffan nimihän on aivan mahtava ja itse leffakin parhaita mitä on.

CNN on jäänyt kiinni valeuutisista. Tällä kertaa kiinni jääminen johti kolmen ihmisen irtisanoutumiseen ja siihen, että jokainen Trumpia koskeva uutinen tarkastetaan tästä lähtien huolellisesti.

CNN on amerikkalainen mediayhtiö, joka tuottaa sisältöä noin 100 miljoonaan kotiin Yhdysvalloissa. Tähän on lisättävä päälle toki maailmanlaajuinen näkyvyys ja internet. Puhutaan siis jättimäisestä korporaatiosta. CNN ei ole allekirjoittanut suomalaista päätoimittajien kannanottoa luotettavan median puolesta, mutta luultavasti näin suurelta yhtiöltä sitä voisi odottaa muutenkin.

CNN jäi kiinni kuitenkin täysin tekaistusta valeuutisesta, amerikanenglanniksi Fake News. Kyseessä on nimettömiin lähteisiin perustuva uutinen, jonka mukaan Yhdysvaltain kongressi on tutkimassa presidentti Trumpin taloudellisia yhteyksiä Venäjään. Uutisen mukaan kyseessä on jonkinlainen salajuoni vallankaappaukseen.

Uutisen paljastuttua valeuutiseksi, kolme uutiseen liittyvää CNN:n työntekijää irtisanoutuivat. Todennäköisesti heitä kehotettiin irtisanoutumaan. CNN:n (pää)päätoimittaja on myös ilmoittanut, että tästä lähtien kaikki Trumpia koskevat uutiset tarkastetaan hänen ja jonkun Jason-nimisen toimesta.

En löytänyt onko suomalainen media toistanut tätä valeuutista myös Suomessa. Vihervasemmistolainen mediahan mielellään papukaijasoi kaiken valeuutisen, mitä CNN tai Washington Post suoltaa. Suomalainen media on tähän mennessä jäänyt kiinni monista valeuutisista, mm. minuakin koskevasta uutisoinnista, mutta irtisanoutumisia en tiedä tähän menneessä tapahtuneen. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on protokolla, tai onko sellaista ollenkaan, esimerkiksi Ylessä tällaisten varalle.

Presidentti Trump on twiitannut asiasta ja kysynyt mitenkä myös ne muut valeuutiset, mitä CNN on suoltanut tähän mennessä.

Joo, linkit ovat ZeroHedgeen. Vainoharhaiset tulevat kohta ulisemaan fake newsia koska ZH, mutta ZH:sta löytyy kyllä linkkejä esim. WaPoon. Vainoharhaiset kommentit poistetaan kuten ennenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

CNN tekemät uutiset on vain businestä ja CN:n Venäjä uutiset on ISOA businestä. Uutisten ja totuuden kanssa CNN:llä on vain vähän tekemistä.

Marko Parkkola

Onko Laura Saarikoski haksahtanut fake newseihin? En jaksa lukea tätä. Hyyssärin nyt tietävät kaikki.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005269444.html?r...

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Lontoon iskun jälkeen CNN jäi kiinni lavastetusta mielenosoituksesta. Yhden mielenosoittajan housut laukaisivat paljastuksen. Suomen mediallakaan ei ole puhtaat jauhot pussissa. Mm. Yle on tehnyt vastaavanlaista teatteria turvapaikanhakijoilla. Tässä satunnainen google-haun tulos, miten CNN jäi kiinni housut kintuissa:
http://www.news.com.au/finance/business/media/soci...

Marko Parkkola

Jep. Noita on ollut enemmänkin noita lavastuskuvia. Kuuluisimpia on mm. se Välimeren pakolaisryhmä, jossa yksi heppu seisoo rantavedessä. Toinen on pakolaisten hurja joen ylitys Itä-Euroopan maassa, jossa joen syvyys oli noin 10 cm ja sen yli oli vedetty köysi. Rantaan ajautuneen hukkuneen lapsen kuva oli taas täysin törkeätä jo.

Mihin me tarvitaan valemediaa, kun meillä on valtamedia.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Suomessa on "stupid news" kierre ainakin. Vuosien varrella Yle kärähti monta kertaa täysin laaduttomista uutisoinneista tietotekniikka- ja tietosuoja-asioissa. Linja on vähän parantunut sittemmin mutta kymmeniä kertoja käytännössä yhden ei-edes-asiantuntijan mielipide julkaistiin täytenä varmistettuna faktana. Joskus se oli suora valhe, joskus se oli vain hyvin värittynyt mielipide. Ei kuitenkaan journalismia.

Kalle Erkkilä

Project Veritas julkaisu tänään paljastusvideon CNN:n toiminnasta:
https://youtu.be/jdP8TiKY8dE

Salaa kuvatulla videolla CNN:n tuottaja John Bonifield tulee paljastaneeksi mm. sen, että väitteitä Trumpin Venäjän kytköksistä tehtaillaan katsojalukujen kasvattamiseksi.

Aika kylmäävä video. Ja noita on tulossa lisää eri uutisyhtiöistä.

Marko Parkkola

Suomessa media toistaa sitten noita fake newseja onnessaan ja vihervasemmisto taputtaa karvaisia käsiään tahdissa. Henk.koht. en tykkäisi olla tyhmä ja vietävissä, mutta jotkut vielä iloitsevat siitä! No, ehkä se on tätä aikaa.

Kalle Erkkilä

Project Veritaksen CNN-video näyttää olevan nyt Trending-listan ykkösenä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Uskokaa te putinistit vain Russia Todayn uutisiin :)

Toimituksen poiminnat