MarkoMjlnirParkkola

Punahilkat saapuvat Eurooppaan

Punahilkat ovat saapuneet Eurooppaan kurpitsavankkureissaan.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_yksityiskoht_iskusuunnittelma-...

Brittikenraali Rupert Jones paljastaa The Timesille ISIS-jihadistijärjestöltä Syyriassa kaapatun aineiston paljastavan ”yksityiskohtaista tietoa” Euroopassa suunnitteilla olevista terrori-iskuista.

Tiedot ovat poikineet jo ainakin yhden vahvistetun terroripidätyksen. Ranskassa otettiin viime viikolla kiinni neljä henkilöä epäiltyinä terrori-iskun valmistelusta.

Aiemmin olemme saaneet korkea-arvoiselta terrorismin tutkija Teemu Sinkkoselta saaneet kuulla, että tällaiset terroristit ovat täysin mielikuvituksen tuotetta.

Terrorismin pelkoa on joskus verrattu murtomiesten ja aaveiden pelkoon: uhka on joko erittäin epätodennäköinen, tai täysin fiktiivinen, mutta tunne pelosta on kuitenkin aito. 

Teemu Sinkkonen toimii ulkopoliittisessa instituutissa tutkijana. Ulkopoliittinen instituutti määrittelee itsensä seuraavasti.

Ulkopoliittinen instituutti on tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on tuottaa korkeatasoista, ajankohtaista tietoa kansainvälisistä suhteista ja EU-asioista.

Suomen eduskunta perusti kansainvälisten suhteiden ja Euroopan unionin asioiden tutkimuslaitoksen, Ulkopoliittisen instituutin, satavuotisjuhlaistunnossaan kesäkuussa 2006 ja se huolehtii instituutin perusrahoituksesta.

Huomaan asiassa ristiriidan. Uskoisin, että brittikenraali Rubert Jonesilla on paremmat tiedot asiasta, kuin tutkija Sinkkosella.

Varsinainen kysymykseni on, pitäisikö politikointi viimein lopettaa ja alkaa suhtautumaan vakavasti tähän asiaan. Suomessakin on tehty pidätyksiä terrorismista liittyen islamismiin.

Kysymykseni liittyy valtion tehtäviin. Valtion tärkein tehtävä on turvata kansalaisensa. Tämän vuoksi ensimmäiset kaupunkivaltiot ylipäätään syntyivät; turvaamaan kansalaisia Mesopotamiaa kiertäviltä (meri)rosvolaumoita. Tämä tehtävä ei tunnu toteutuvan kovin hyviin. Viittaan noihin terroristipidätyksiin ja Supon arvioon terroristeista maassamme. Tokihan meillä ei ole terroristi-iskuja vielä ollut, mutta se ei liene Suomessa majailevien terroristien tarkoituskaan. Täällä voi levähtää ja hakea rahoitusta sekä suorittaa värväystoimintaa suhteellisen rauhassa.

Miksi meidän verorahoilla perustettu ja rahoitettu instituutti kirjoittaa poliittista puutaheinää terrorismista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Marko Parkkola

Tuossa on esimerkiksi Supon arvio asiasta. Mielenkiintoista tässä on se, että vaikka maahan on tullut yli 30000 tp-hakijaa, joilta on löytynyt mm. teräaseita matkalaukuistaan Tornion järjestelykeskuksessa, arvio säilyy vuodesta toiseen kolmessasadassa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000122775...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi sä olet kuvitellut ettei terroristeja ole? Jokainen normaaliälyllä varustettu ihminen tietää että maailmassa on kaikenlaisia terrroristeja.

Marko Parkkola

En minä ole mitään kuvitellut. Lukisit blogaukset joihin kommentoit.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jaa-a. Miten sä kuvittelet ettei kukaan muu tietäisi asiaa?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #4

Minun täytyy bannia sinut jos jatkat tuota trollaustasi jokaisessa blogauksessani.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ovat Espanjassa. Silloin eivät tietenkään voi olla Suomessa, koska eihän kukaan voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa, eihän. Tai en nyt ihan varma voi olla, mutta näin olen viranomaisilta kuullut.

http://www.express.co.uk/news/world/737290/Spain-t...

Marko Parkkola

Mosulissa taistellaan kuin viimeistä päivää. Tietänee terroristiaaltoa Eurooppaan. Jutussa on hyvä kuva, kuinka pääsevät Mosulista Tal Afariin, sieltä Syyriaan ja siitä johtaakin ISIS:n hallussa oleva tie Turkkiin. Turkki ei heitä pysäyttele, kun ylittävät rajan Kreikkaan tai Bulgariaan. Onpa heitä tullut myös Välimeren ylitse.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-37702442

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On se vaan hyvä, että asutaan Onnelassa.

Maahan kutsumalla kutsutaan vierasta väkeä, haltijatonttuun uskovat 'älykkäät' päättäjät vakuuttavat tietävänsä jokaisen tulijan olinpaikan ja ovea pidetään edelleen hallituksen käskystä seljällään.

Pitkäänkö hyvä onni jatkuu ?

Kiitos ja amen.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Sinkkosen tekstistä uupui väännetty ratakisko, kun ei pelkkä rautalanka riitä kaikille.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ei muuta kuin rauhassa jouluostoksille. :)

Marko Parkkola

Tilaan netistä. Postikuski väistelkööt punahilkkoja.

Juhani Piri

Terrorismin uhka on ihan todellinen. Ei pelkästään tänne saapuvien kiihkoilijoiden taholta vaan myös joku kotoinen sekopää voi tehdä terroriteon joka näyttää jihadistien teolta, joka taas johtaa yleisen ilmapiirin kiristymiseen pakolaisia kohtaan.

Toisaalta pommeilla, pyssyillä yms ei onneksi saada niin kamalaa tuhoa aikaiseksi kun esimerkiksi jollaikin tappavilla kaasuilla jossain tapahtumissa. Siitä tulisi pelottavan rumaa jälkeä ja todella toivon, ettei näillä terroristeilla ole minkään valtakunnan tietotaitoa kaasuista.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Aiemmin olemme saaneet korkea-arvoiselta terrorismin tutkija Teemu Sinkkoselta saaneet kuulla, että tällaiset terroristit ovat täysin mielikuvituksen tuotetta.»

Eihän Sinkkonen lainauksessaan sellaista väittänyt, vaan huomautti, että vastaava pelko voi syntyä jopa täysin fiktiivisestä uhasta.

Toinen Sinkkosen vertauskohde, murtomiesten pelko, on paljon realistisempi sikäli, että terrorismiin on kuollut Euroopassa viime vuosina keskimäärin vain joitain kymmeniä vuodessa. Lemmikkieläimetkin taitavat tappaa enemmän ihmisiä kuin terroristit. Kuitenkin terrorismia pelätään valtavasti enemmän ja sillä on suurempi poliittinen merkitys.

Marko Parkkola

Kuten kirjoitin, terrotistien ei liene tarkoitus tappaa ketään Suomessa terroristisessa mielessä. Tämä ei silti poista raiskauksia ja ryöstömurhia, joita suoritetaan Al-Wahhabin hengessä.

Saksassa ja Ranskassa en uskaltaisi kuitenkaan mennä puhumaan punahilkoista. Siellä ihan oikeasti räjähtelee ja terroristeja pidetetään.

Toimituksen poiminnat