MarkoMjlnirParkkola

Saksan moskeijat liian konservatiiveja

Reuters. Saksa. Saksan syyrialaiset pitävät Saksan moskeijoita liian konservatiiveina. Sotaa paenneet syyrialaiset ovat huolissaan tiukasta koraanin tulkinnasta, salafismista ja moskeijoiden rahoituksesta.

Viime vuonna Saksaan saapui 890 000 turvapaikanhakijaa. Kolmannes heistä Syyriasta. Syyrialaiset, jotka pakenivat islamistisia terroristiryhmiä, tyrmistyivät havaittuaan Saksan moskeijoissa vastaavaa koraanin tulkintaa, mitä kotimaassaan. Moskeijoissa saarnataan tiukan salafistista uskontoa arabiaksi. Jopa tiukempaakin.

He eivät pitäneet tavoistamme pukeutua ja kuinka harjoitamme uskontoamme, syyrialaiset kertoivat. Heidän mielestään koraania tulee tulkita sanasta sanaan.

Moskeijat saavat rahoitusta konservatiivisista maista kuten Turkista, Saudi-Arabiasta ja muista wahhabistisista tai salafistisista Persianlahden maista.

Valitettavasti monet arabiaa puhuvat moskeijat ovat konservatiisimempia, kuin turkkilaiset moskeijat, sanoo professori Mouhannad Khorchide. Khorchide johtaa islamistista oppilaitosta Münsterissa.

Vuonna 2008 Berliiniläinen tutkimuslaitos suoritti kyselyn muslimien ja kristittyjen parissa Euroopassa. Melkein puolet Saksan muslimeista pitää Sharia-lakia tärkeämpänä, kuin Saksan lakia. Tutkimuksen mukaan Saksassa asuvat muslimit ovat vähemmän fundamentalistisia, kuin muualla Euroopassa asuvat.

Wahhabistilaiset muslimit ovat yrittäneet lukuisia kertoja ottaa yhteyttä maahan juuri saapuneisiin turvapaikahankijoihin samalla rekrytoiden heitä joukkoihinsa. Rekrytoinnin tarkoitus on aivopestä tulijoita mm. terrori-iskuihin.

Saksan turvallisuusviranomaiset ovat kehottaneet kansalaisia majoittamasta turvapaikanhakijoita koteihinsa, jotka sijaitsevat wahhabilaisen tai salafistisen moskeijan lähettyvillä.

Rahoitus

Saksan liittovaltio kerää veroja mm. tukeakseen eri uskonnollisia yhteisöjä kuten katolisia, protestantteja ja juutalaisia. Islamilaisille yhteisölle nämä rahat eivät kuitenkaan päädy. Ongelma ei ole rahanjaossa, vaan islamilaisissa yhteisöissä itsessään.

Saksassa on neljä eri koulukuntaa islamista. Saksan lait vaativat, että uskonnoilla on yksi yhtenäinen järjestö. Islamilaiset yhteisöt eivät kykene järjestämään keskenään yhtenäistä uskonnollista yhteisöä, joten he eivät voi lain mukaan saada rahoitusta.

Saksa käytti viisi vuotta sitten 20 miljoonaa euroa kouluttaakseen imaameja muslimiyhteisön käyttöön. Osa imaameista opettaakin tälläkin hetkellä islamia kouluissa. Silti monet moskeijat ovat vailla koulutettua imaamia, joten niissä palvelee imaameja, joilla ei ole tuntemusta modernista islamista.

Saksassa toivotaankin, että Syyriasta tulevat ”maltilliset muslimit” helpottavat tilannetta myös tiukan linjan arabiaa puhuvissa moskeijoissa.

Julkaistu myös Omegawhite blogissani.


Henkilökohtaisesti pidän hulluna ideaa, jossa syyrialaisilla pakolaisilla moderoitaisiin tiukan linjan islamia harjoittavia yhteisöitä. Tämä juopa eri islamilaisten uskontokuntien välillä on ollut syy moniin Persianlahden sotiin ja selkkauksiin. Tämä ei voi johtaa mihinkään muuhun, kuin vastaavanlaiseen sotaan Saksan sisällä.

Ja Saksassa islam on vielä yleisesti maltillisempaa kuin muualla Euroopassa. Eurooppa on tekemässä, oikeastaan jo tehnyt, suuren virheen islamin suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Marko Parkkola

Pakko laittaa kommentti että saa ilmoitukset kommenteista.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Ja kohta Kalasatamassa on juuri tällainen laitos. Kiitokset jo etukäteen !

Marko Parkkola

Tämäpä juuri. Suomen shiiayhteisö on jo esittänyt syvän huolensa suurmoskeijasta. Moskeija ei palvelisi kuin sunnimuslimeja ja rahoitus tulisi tiukan linjan Persianlahden maista, aivan kuten Saksassakin tapahtuu tällä hetkellä.

Lisäksi moskeijan puuhamiehet ja -naiset ovat mukana erilaisissa hämärissä asioissa aina Rami Adhamia, ulkomaisia vihasaarnaajia sekä ihmiskauppaa myöten.

Tällainen suurmoskeija sitten tulossa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Juuri näin! Moskeija ajaa rahoittajiensa agendaa eli jyrkän linjan sunnilaisuutta.

Hesan päättäjien tulisikin pikaisesti piipahtaa esim. Hollannissa ja Saksassa tutustumassa vastaavaan tomintaan ennen päätöksentekoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yleensä erilaisilla kansanperinteillä tai niihin rinnastettavilla ilmiöillä on taipumus säilyä puhtaampina emigranttien piirissä kuin lähtömaassa itsessään. Tämä näkyy Amerikan suomalaisissa tai vaikkapa vanhoillislestadiolaisissa luterilaisissa Lapin perukoilla verrattuna Lutherin syntysijoihin Saksanmaalla.

Syyrialaiset ovat vanhaa sivistyskansaa ja vamasti elämänsä arjessa tottuneet hyödyntämään yleistä teknologista tai globaalia kehitystä aivan normaalissa tahdissa. Siellä ei ole tuntunut tarvetta sulkeutua hermeettiseen vakuumiin esimerkiksi islamilaiuuden kohdalla.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

mm. saudit suhtautuvat karsaasti syyrialaisiin, koska pitävät näitä liian maallistuneina.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ikävää, ja taitaakin olla nyt niin, että nuo tuohon kulttuuriin kuuluvat erityispiirteet kulkevat sujuvasti tulijoiden mukana ja aiheuttavat sitten kohdemaassa kaikenlaisia pikkuhankaluuksia ja ristiriitatilanteita. Asia kun tiedostetaan, niin aiheeseen pitää myös hallituksen edustajien rohkeasti puuttua.

Nyt vallitsee siunattu radiohiljaisuus asian ympärillä. Miksi näin, ei kai ministerit ole ihan nollia ja tumppuja ?

Toimituksen poiminnat