MarkoMjlnirParkkola

Avoin kirje ministereille

EDIT: Ilmoitusluontoinen asia alkuun

Seuraavat mielenosoitukset:

Mielenosoitus - Pernon ja Pansion vastaanottokeskukset suljettava!
Lauantaina 17.10. klo 15 alkaen
Pernon koulun kenttä

Rajat kiinni -tapahtuma Tampereella
Lauantaina 24.10. klo 13-16
Keskustori

Olen mukana Turun mielenosoituksessa. Olen mukana myös Tampereen mielenosoituksessa ja hieman myös järjestelemässäkin sitä. Kaikki tervetuloa mukaan osoittamaan, että nyt saa riittää.


Lähetin tämän ensin ns. suljettuna kirjeenä, mutta koska yksikään ministeri ei ole vaivautunut vastaamaan, laitan tämän avoimeksi.

Vastaanottajina juha.sipila@eduskunta.fi; timo.soini@eduskunta.fi; alexander.stubb@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; jari.lindstrom@eduskunta.fi 

Piilovastaanottajina oli muutama kansanedustaja, jotka ovat sanoneet saaneensa sähköpostin. Eli ministerit eivät voi vedota siihen, ettei sposti olisi tullut perille.

---

Kysymys poliisin toiminnasta ja poliittisesta väkivallasta Suomessa

 

Moro kaikki,

 

Kysymykseni liittyy seuraavaan asiaan. Olin kuvaamassa Tampereella mielenosoitusta, kunnes minulta varasteetiin puhelin  ja minut hakattiin. Kävin tänään päivystyksessä ja diagnoosina on aivotärähdys ja lievä aivovamma.

 

Tässä video tapahtuneesta https://www.youtube.com/watch?v=Hh6xWSmInnU

Ja tässä blogaukseni tapahtuneesta http://markomjlnirparkkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203964-olin-mielenosoituksesa-nain-kavi

 

Ensinnäkin kysyisin aikooko  hallitus tuomita tämän kaltaisen vasemmistolaisen väkivallan Suomessa? Tekijät olivat tuttuja mm. vasemmiston järjestämästä Kiakkovieras mellakoista itsenäisyyspäivänä Tampereella.

 

Toisekseen kysyisin minkälaiset ohjeistukset poliisille oikein on annettu. Vieressä oli 50 poliisia, eikä yksikään tullut auttamaan minua. Videolta näkyy myös kun menin lähimmän poliisin kanssa keskustelemaan asiasta, poliisi otti minua hihasta kiinni ja yritti provosoida minua. Yksikään poliisi, ei edes poliisien neuvottelija, halunnut keskustella tapahtuneesta. Katson että poliisi rikkoi virkavelvollisuuttaan sekä olemalla puuttumatta meneillään olevaan rikokseen, että kieltäytymällä selvittämättä sitä.

 

Kolmannekseen kysyisin miksi poliisi päästi naamioituneet, selvästi tällaiseen väkivaltaan valmistautuneet mielenosoittajat edes aloittamaan mielenosoitusta. Mielenosoituspaikka oli varattu Rajat kiinni –Tampere –nimiselle mielenosoitukselle. Vastamielenosoittajat eivät olleet tehneet edes ilmoitusta mielenosoituksesta. Poliisi hääti meidät kauemmas, jotta vastamielenosoittajilla oli enemmän tilaa riehua. Vastamielenosoittajat olivat vielä naamioituneita, joka on laissa kiellettyä. Poliisi rikkoi virkavelvollisuuttaan olemalla hajoittamatta laitonta mielenosoitusta.

 

Kuinka hallitus aikoo suhtautua tällaiseen vai onko hallitus menettänyt otteensa poliisistakin? Pitääkö minun lähteä hakemaan turvapaikkaa ulkomailta?

 

Olen tehnyt jo pahoinpitelystä ja ryöstöstä rikosilmoituksen. Aion ensi viikolla tehdä tutkintapyynnön poliisien toiminnasta ja jos se ei johda mihinkään, menen oikeuskanslerille asiani kanssa. Olen myös jutellut kansanedustajien kanssa että he tekisivät kirjallisen kysymyksen sisäministeri Orpolle poliisien toiminnasta.

 

Ja eikö olisi jo aika saada ne rajat kiinni? Oulussa poliisi on ohjeistanut vastaanottokeskusten vartijoita juoksemaan karkuun, jos vokissa alkaa tapahtumaan rähinöitä. Poliisin mukaan vokiin on asettunut koulutettuja ammattisotilaita Irakista. Näitäkö me Suomeen haluamme tosiaan.

 

 

Terveisin,

Marko Parkkola

Tampere

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Marko Parkkola

Tässä ei tarvitse enää jankata tuota pahoinpitelyjupakkaa. Se on jo poliisilla ja sillä selvä.

Sen sijaan poliisin toimintaa voisi hieman ruotia. En tehnyt tänään tutkintapyyntöä, koska aika ei riittänyt. Teen asiasta kuitenkin kantelun oikeuskanslerille ja kuten postissa sanotaan, myös kansanedustajan kautta sisäministerille.

Myös se ihmetyttää, että miksei hallitus nyt irtisanoudu poliittisesta väkivallasta. Muistammehan, että KKK-miestä jahdattiin kissojen ja koirien kanssa ja kaikki irtisanoutuivat ... jostain. Kukaan ei edes tiennyt mistä irtisanoutua!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Joulupukki muuttuu todelliseksi ennenkuin saat vastauksen.

Marko Parkkola

Joudun ehkä lähteä Helsinkiin jututtamaan herroja henkilökohtaisesti.

Käyttäjän Masa kuva
Masa Nieminen

Jenkkipollareiden tyylinen rintakamera kehiin 24/7.
Ainakin jonkinnäköistä todistusaineistoa löytyy.
Sääli, että kamera on kallis.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Parkkolan tapauksessa kaikki on videolla, mutta siitä ei ole apua.

Oscari Wirola

Miten on mahdollista, että pahoinpitelijäsi olevat sanoja kiekkovieraita? Sanoit heidän olleen naamioituneita, sillä eikös ne kiekkovieraatkin olleet juuri samoin varustautuneita.

Kuitenkin pahoinpitely on aina rikos ja siihen tulee puuttua jokaisessa tilanteessa, ja jo ennekuin sellaista edes tapahtuu!

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miksi kuvasit noita ihmisiä etkä lopettanut kehoituksesta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ottamatta kantaa tapaukseen ihmetyttää tällainen kysely, miksi ja miksi.

Ihmisen koskemattomuus on sellainen asia, ettei sitä millään tyhmillä miksi, miksi kysymyksillä saa peitettyä.

Sallitko siis väkivallan mielenosoituksissa, jos joku provosoi puheillaan tai olemuksellaan?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

En hyväksy väkivaltaa. Mutta haluan myös tietää miksi kirjoittaja harjoitti väkivaltaa kuvaamalla noita ihmisiä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #9

Eikös julkisella paikalla kuvaaminen ole ihan sallittua. Naamioituminen mellakoissa sen sijaan laitonta, koskee osittain myös poliisia.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #9

Miten kuvaaminen on väkivaltaa vai oliko tarkoitus sanoa provosoivaa? Typerää tuollainen käsiksi käyminen kummaltakin "rauhaa rakastavien" tai "natsien" puolelta.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #9

"En hyväksy väkivaltaa. Mutta haluan myös tietää miksi kirjoittaja harjoitti väkivaltaa kuvaamalla noita ihmisiä."
-- Bodil hei, olet liian fiksu nolaamaan itseäsi tällaisilla heitoilla. :) Häpeä. Yrität vääntää mustaa valkoiseksi. Kuvaaminen ja väkivalta eivät mitenkään rinnastu toisiinsa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #12

Kyllä kuvaaminenkin (silloin kun kohde kieltää sen ja taustalla on ollut uhkailuja ym) on väkivaltaa. Toki fyysinen väkivalta on vielä vakavampi mutta haluaisin tietää miksi Marko P lähti tuolle tielle?

Itse päädyin siihen (kun luin eri tarinoita tästä mielenosoituksesta) että ainakin omalta osalta miekkarit jää sivuun. Näyttää siltä että toimivat vaan hörhöjen kissa-hiirileikkinä. Tärkeät asiat tehdään jossain ihan muualla.

Mika Bergström Vastaus kommenttiin #13

Bodil - väkivallan puolustelija. Selvästi Unelma-porukkaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Bodil, luontokuvaajatkin syyllistyvät käsityksesi mukaan laittomaan tekoon, kun lupa eläimiltä on jäänyt saamatta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #9

Bodil, et voi olla noin tietämätön. Julkista mielenosoitusta tosiaankin saa kuvata. Siihen ei tarvitse kysyä mitään lupaa. Kuten yllä jo sanottiin, älä nyt ihan noin pahasti munaa itseäsi.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies Vastaus kommenttiin #9

Voi voi voi, on se kamala huomata, että kaikki paikalla olleet isojen mediatalojen toimittajat sielä vaan harjoittivat väkivaltaa kuvaamalla "noita ihmisiä". Antifasistinen Varisverkosto kuvasi myöskin Rajat Kiinni -porukkaa, kamalaa katsella että ihan jopa antifastistitkin harjoittelevat tällaista väkivaltaa ihmisiä kohtaan.

http://varisverkosto.net/tampereen-rajat-kiinni-ko...

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #24

Älkää kiusatko Bodilia. Hän on taas banaanisaarilla trollaamisensa vuoksi.

Janne Hilden

Varmaan siksi, koska Suomi on vielä suurelta osin vapaa maa.
En tiedä millaista totalitaarista valtiota haluaisit tilalle, vähän niinkuin Lähi-Idän diktatuurien malliin.

Marko Parkkola

Tunnetulle trollille bänni kun ei pysy hänelle varatussa asiassa. Tämä on käsitelty jo aikaisemmin ja nyt puhutaan poliisin toiminnassa. Mene taas trolallailemaan hommafoorumia siitä. Hus, hus.

Elias Määttänen

"Oulussa poliisi on ohjeistanut vastaanottokeskusten vartijoita juoksemaan karkuun, jos vokissa alkaa tapahtumaan rähinöitä. Poliisin mukaan vokiin on asettunut koulutettuja ammattisotilaita Irakista."

Onko tarkempaa tietoa tästä?

Marko Parkkola

Tästä kuulin Tornion mielenosoituksessa useilta ihmisiltä. Jos tunnet oululaisia asioista tietäviä, kannattaa kysellä sieltä päin.

Mutta onhan useista kuvista nähtävissä, että ensin irakilainen henkilö X patsastelee sotilasuniformussa rynnäkkökivääri olallaan, jonka jälkeen henkilö X patsastelee suomalaisessa vokissa ympärillään vaaleita kaunottaria. Jos X:llä on vielä taistelukokemusta ja mahdollisesti posttraumaattisia stressioireita taisteluista, ei ihmekään että hän alkaa keuhkoamaan vokissa, kun mausteet loppuvat.

Marko Parkkola

Olen ottanut tavaksi suositella vain idioottimaisia kommentteja. Eihän tuossa Bodilin kysymyksessä ole päätä eikä häntää. Yhtä hyvin voisi kysyä Martin Luther Kingiltä miksi pidit sellaisen puheen, kun se johti levottomuuksiin sekä omien puolella (Malcolm X) että FBI:ssä (William C. Sullivan) sekä vastapuolella (William Jennings Bryan Dorn, Olin D. Johnston).

Toimituksen poiminnat